Петък, 15 Декември 2017, 08:36
Frognews
1| 5083 |04.08.2017

70% от кафявия хляб в Румъния е менте

.
Доклад, изготвен от румънското министерство на земеделието през 2015 г., очертава няколко въпроса, свързани с качеството на местните храни, информира Profit.ro.
Местните власти започнаха да разглеждат тази година възможните разлики в качеството между храните, продавани в Румъния и в Западна Европа, след като няколко други страни в Източна Европа започнаха да разследват въпроса.

Около 70% от кафявия хляб, продаван в Румъния, е фалшифициран, се казва в доклада. Той съдържа бяло брашно, което по-късно е оцветено.

Същевременно млякото, несъобразено със стандартите, доведе до загуби от почти 20 милиона евро. Количеството от 193 тона мляко, или 0,03% от местното месечно производство на мляко, беше спряно от преработката или продажбата и още 104 тона млечни продукти бяха блокирани в складове или унищожени поради проблеми с качеството, се казва в доклада.

Медът, зехтинът, виното и алкохолните напитки също попадат сред категориите храни, уязвими на фалшифициране в Румъния, се казва в доклада.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Сладко от люти чушки и 300-годишна кълбъсъ са победителите в кампанията „Съхрани родния вкус“ 0| 3481 |07.12.2017 . Месото в дюнерите у нас не нарушава европейското законодателство 0| 2965 |06.12.2017 . Надуват двойно цената на шарана 1| 2885 |04.12.2017 . Сиренето предпазва от сърдечносъдови заболявания, твърдят учени 0| 3101 |01.12.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах