Вторник, 25 Септември 2018, 07:07
Frognews
1| 5327 |04.08.2017

70% от кафявия хляб в Румъния е менте

.
Доклад, изготвен от румънското министерство на земеделието през 2015 г., очертава няколко въпроса, свързани с качеството на местните храни, информира Profit.ro.
Местните власти започнаха да разглеждат тази година възможните разлики в качеството между храните, продавани в Румъния и в Западна Европа, след като няколко други страни в Източна Европа започнаха да разследват въпроса.

Около 70% от кафявия хляб, продаван в Румъния, е фалшифициран, се казва в доклада. Той съдържа бяло брашно, което по-късно е оцветено.

Същевременно млякото, несъобразено със стандартите, доведе до загуби от почти 20 милиона евро. Количеството от 193 тона мляко, или 0,03% от местното месечно производство на мляко, беше спряно от преработката или продажбата и още 104 тона млечни продукти бяха блокирани в складове или унищожени поради проблеми с качеството, се казва в доклада.

Медът, зехтинът, виното и алкохолните напитки също попадат сред категориите храни, уязвими на фалшифициране в Румъния, се казва в доклада.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Вижте с колко са се увеличили хранителните продукти 0| 2435 |24.09.2018 . Фестивал на трюфела в Угърчин 0| 2628 |22.09.2018 . Срещу двойния стандарт при храните: Сертификати и високи глоби 1| 2710 |18.09.2018 . Европарламентът призна за двойния стандарт при храните, налагат солени глоби на фирмите 0| 3307 |13.09.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах