Реклама / Ads
0| 17470 |30.03.2017 ХРАНА И ВИНО

Агнешкото скача 3 пъти от овчаря до кантара в магазина

.
Две седмици преди Великден започна търсенето на агнешко месо за празника. В момента цената на килограм живо тегло се търгува между 5 и 6 лева. В магазина обаче месото достига 15 лева за, което е три пъти повече.
 
На Георги Стоименов от благоевградското село Логодаж сметката почти никога не излиза.  Прекупвачите дават цена от 4,50-4,80 лв/кг живо месо. Георги продава своите агнета по 6 лв/кг. Твърди, че и тази цена е обидно ниска. "Ако речем да направим сметката с молив, не излиза и това не излиза. Защо - ще ви кажа. Истината е тая, няма парички, всеки му се вижда скъпо, а и при 6 лева не излиза сметката. Но казвам ви пак, не водя сметка, защото, и тази сутрин разговарях с колегите, ако водиш сметка - трябва да се откажеш", споделя животновъдът пред БНТ.

Клиентите, които купуват цяло агне в магазина, са малко. То се предлага на цена 12,80 лв/кг. Плешката се предлага за 13,30 лв/кг, а агнешкият бут за 14,60 лв/кг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5235 |06.11.2024 Даша Узун, управителката на Ведра кафе за ФрогНюз: Тайната на нашето кафе е в щипката любов, която добавяме . 0| 5689 |14.09.2024 Празникът на торта Гараш събра рекорден брой състезатели в двата конкурса . 0| 7747 |11.07.2024 Всяка храна има свой „вроден потенциал”: Сладоледът загрява тялото, а краставиците го охлаждат . 0| 6422 |04.07.2024 Ресторантьор: Най-хубавата пица съм ял в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads