3|
13218
|27.09.2012
ХРАНА И ВИНО
Червено вино срещу преяждане
Ресвератролът в червеното вино влияе на организма, както нискокалорийната диета. Засега това е доказано, че действа само при пчелите, пише вестник „Дейли телеграф”.
Норвежки специалисти от Националния университет за природни науки са установили, че един от компонентите на червеното вино намалява апетита. Те са провели експеримент с пчели, на които е бил даван ресвератрол – вещество, влизащо в състава на червеното вино.
След приема пчелите са употребявали по-малко храна от обикновено. Освен това е намалял и интересът им към сладки продукти. Според специалистите възможно е пчелите да са станали по-малко чувствителни към захарта.
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads