Реклама / Ads
0| 8686 |30.06.2016 ХРАНА И ВИНО

Рикар - френският вкус на Евро-2016

.
Още от средата на деветнайсетото столетие френската бохема провъзгласява модата на анасоновите питиета - които стават запазена марка по-късно на хората на изкуството, начело с импресионистите. Рикар е анасонова напитка, която прилича на тукашната мастика, но е доста по-различна. Във Франция тя се нарича пастис.
 
В страната се изпиват по 200 пастиса на секунда или 7 милиона чаши на ден. А  в дните на Евро-2016 броят на чашите скача тройно и четворно.

Наред с коняка и червеното вино пастисът с марката “Рикар” се превръща в национално френско питие, което вече 75 години е класическият аперитив в дома на всеки французин

В сравнение с гръцкото анасоново питие и мастиката, Рикар е ниско калорична напитка. То е 100 % натурално, което е достатъчен довод  да бъде  предпочитан и от жени. В една чаша има по-малко калории, отколкото в стандартна кофичка кисело мляко.

Рикар е продукт, който може да бъде консумиран по много начини. Освен класическия стил на смесване с вода, в Париж, Лион, Марсилия, Ница и другите френски гладове се правят коктейли, с добавяне на сок от боровинки, къпини, ягоди, ментов сироп, или пък тоник.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7237 |06.11.2024 Даша Узун, управителката на Ведра кафе за ФрогНюз: Тайната на нашето кафе е в щипката любов, която добавяме . 0| 6986 |14.09.2024 Празникът на торта Гараш събра рекорден брой състезатели в двата конкурса . 0| 7936 |11.07.2024 Всяка храна има свой „вроден потенциал”: Сладоледът загрява тялото, а краставиците го охлаждат . 0| 6689 |04.07.2024 Ресторантьор: Най-хубавата пица съм ял в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads