Реклама / Ads
0| 6311 |04.10.2016 ХРАНА И ВИНО

Тайсън приключи с ушите, набляга на зеленчукови шейкове

.
Любимите шейкове на легендата
Изглежда, че дните, в които Майк Тайсън мези с уши /спомнете си боксовия мач с Ивендър Холифийлд/, са официално зад гърба му. Бившият професионален боксьор и световен шампион в тежка категория е веган.В менюто на боксьора и третата му съпруга Лакиа Спайсър се включват много зеленчукови шейкове и голямо количество плодове. И нито едно парченце месо.
 
Тайсън, който миналата година се подложи на стриктна вегетарианска диета и отслабна с около 37 килограма, дава напълно рационално и убедително обяснение за решението си: „Да стана веган, ми даде нова възможност да живея един здравословен живот. Бях толкова задръстен от наркотици, от кокаин, че едва можех да дишам. Имах високо кръвно, за малко да умра, имам и артрит. И веднага след като станах веган ефектът на всички тези гадни неща отслабна.“

46-годишният Тайсън далеч невинаги се е отнасял толкова възторжено към темата за веганството. „Просто развях белия флаг“ - обяснява той миналата година за причините, заради които се е подложил на диетата и по-нататък продължава: „Твърде много килии, твърде много затвори, твърде много съдебни дела, твърде много банкрути, твърде много жени, твърде много венерически заболявания, твърде много от всичко. Изморих се.. ще живея друг живот оттук нататък!“

Диетологът Синтия Сас одобрява диетата на Тайсън и му препоръчва да яде повече боб, бобови храни и ядки. „Добра идея е да комбинира богати на желязо растения като спанака и броколите с цитрусови плодове и други източници на витамин C с цел да ускори абсорбирането от организма на желязото“, обяснява лекарката. Тайсън изпълнява указанията и.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5369 |06.11.2024 Даша Узун, управителката на Ведра кафе за ФрогНюз: Тайната на нашето кафе е в щипката любов, която добавяме . 0| 5782 |14.09.2024 Празникът на торта Гараш събра рекорден брой състезатели в двата конкурса . 0| 7758 |11.07.2024 Всяка храна има свой „вроден потенциал”: Сладоледът загрява тялото, а краставиците го охлаждат . 0| 6437 |04.07.2024 Ресторантьор: Най-хубавата пица съм ял в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads