Реклама / Ads
0| 20550 |23.01.2017 ХРАНА И ВИНО

Тръмп и любовта му към McDonald’s, Burger King, Wendy’s и Chili’s

.
По време на кампанията си Тръмп не направи никакви опити да скрие безочливата си любов към бързото хранене. Той отпразнува номинацията си с любимия си McDonald’s (нарича го ”страхотен” и дори се появява в негова реклама през 2002 г.), редовно хапваше Burger King и Wendy’s, бъркаше в кофата KFC докато чете Wall Street Journal и обядва със Сара Пейлин в Famous Famiglia Pizza на Таймс скуеър.
 
А Майк Пенс почерпи семейството му в Chili’s в Ню Йорк.

Смело може да предположим, че бъдещето първо семейство няма да се занимава да открива скрити кулинарни съкровища. И, жалко, защото има нещо утвърждаващо както за хората, така и за ресторантите, да виждат как най-могъщият човек в държавата намира време в деня си за вкусно ястие - изведнъж позицията "главнокомандващ" придобива много по-човешко звучене.

"Поне знаеш какво ще получиш", каза Тръмп веднъж на Джими Фалън в опит да оправдае навика си да яде бърза храна, и беше сниман да яде едновременно KFC и Famiglia с нож и вилица, докато се подиграваше на маниерите на маса на бившите кандидат-президенти.

В същото време се появиха достатъчно готвачи, при това големи имена в бранша, които публично омаловажиха бъдещия президент. Тръмп враждува с Хосе Андрес и Джефри Закарян, след като и двамата, по някои информации, са се отказали от споразумение да отворят ресторанти в новия му хотел във Вашингтон. Същото се говори и за Том Количио, Брайън Волтаджо, Стивън Стар и Ричард Сандовал. Списъкът с готвачи , които открито изразиха желание да напуснат страната или пълния си шок от резултата от изборите включва имената на Дейвид Чанг, Алекс Ступак, Анди Рикър и Андрю Кармелини. Шефът на Noma - Рене Реджепи пусна туит от Копенхаген, че се е събудил в срядата след изборите с поща, пълна с апликации за работа от американци.

Какво ще означава всичко това за бъдещето на храненето в Щатите? Телесната маса на нашия бъдещ президент се движи между наднорменото тегло и затлъстяването. Упорства и си настоява на бързото хранене във време, когато хората вече започнаха да ценят и да ходят в местата, които предлагат по-високо качество на продуктите и храната си.

И накрая, изводът на Джордж Ембирикос е: "Не искаме да правим толкова смели предсказания, но все пак, да не се учудите, ако в близко бъдеще видите претъпкани drive-throughs или се наложи дълго да висите на опашка в кварталния ви Chili’s".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5383 |16.01.2024 Измислиха капсули срещу глад . 0| 7450 |02.01.2024 След преяждането по празниците: Как да се храним здравословно, без диети? . 0| 5462 |06.12.2023 Каква е тайната на вкусната рибена чорба? . 0| 8293 |06.12.2023 Коледно настроение в шест специални кутии на Ведра кафе! Разказва Галина Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads