Реклама / Ads
0| 12978 |03.11.2016 ЛАЙФ СТАЙЛ

Киселото зеле предпазва от рак

.
Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.
 
Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично, заяви пред БНТ проф. Байкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3582 |09.12.2025 Звезда от "Сексът и градът" се омъжи на 69 години . 1| 5223 |24.11.2025 Фреди е мъртъв, да живее Фреди . 1| 6247 |23.10.2025 Модел от OnlyFans задържан след въоръжен обир . 0| 6078 |20.10.2025 ChatGPT: скоро и с еротични умения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads