Реклама / Ads
0| 12600 |03.11.2016 ЛАЙФ СТАЙЛ

Киселото зеле предпазва от рак

.
Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.
 
Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично, заяви пред БНТ проф. Байкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2164 |31.03.2025 HOLIDAY PARK стартира поредица от фен срещи с Калоян Димитров – Ballan . 0| 4670 |04.03.2025 В най-женския месец от годината: Ведра кафе поднася на любителите на ароматната напитка нови празнични кутии . 0| 4330 |25.02.2025 Харизматичният Брайън Адамс ще зарадва българските си фенове с ексклузивен акустичен концерт . 0| 5532 |05.02.2025 Хевиметъл легендите "Блек Сабат" се събират в оригиналния си състав за концерт за първи път от 20 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads