Реклама / Ads
0| 12707 |03.11.2016 ЛАЙФ СТАЙЛ

Киселото зеле предпазва от рак

.
Киселото зеле може да предотврати в голяма степен раковите заболявания. Това каза диетологът проф. Донка Байкова. В сезона на вирусите традиционната за родната трапеза храна е естествено лекарство.
 
Киселото зеле освен че съдържа много витамини, внася в организма ни и млечно кисели бактерии, които са натурален пробиотик. Единственият минус е голямата концентрация на сол, затова специалистите по хранене препоръчват солният разтвор да е едва 2%.

Влошават условията за развитието на патогенни бактерии, в това число и на различни ракови причинители. На второ място като минат през чревната бариера и стигнат черния дроб, подтискат производството на холестерол и триглицериди. Тези млечно-кисели бактерии понижават алергичните реакции на организма. Произвеждат едни защитни мукопротеини, които отново ни предпазват поне с 30% от риска да развием рак. И то е доказано - много добра защита от рак на дебелото черво. С 66% има изследвания, че се понижава рискът от рак на млечната жлеза при консумация два пъти седмично, заяви пред БНТ проф. Байкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2658 |10.07.2025 Криско в Русе: Да си добър е новият тренд сред младежите . 0| 55736 |04.07.2025 Карлос Насар вече е ерген, раздели се с Маги . 0| 3733 |01.07.2025 Изберете бижу, което носи послание, със златни пръстени от Carmel Gold . 0| 4058 |28.06.2025 Червило, гланц за устни или балсам – правилният избор за всяка ситуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads