Реклама / Ads
20| 10308 |18.01.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Розата на БСП цъфна върху новото лого на България

.
Снимка, която сигнализира за случайното съвпадение Източник: Стандарт
Тържествено зам.-министърът с ресор туризъм Иво Маринов представи новото лого на България и част от стратегията за бранда България, илюстрирана с 11 снимки, първата от които на самото лого. Слоганът "Открий и сподели" трябва да рекламират България като привлекателна туристическа дестинация.
 

Новият бранд бе представен на специално свикана пресконференция в МИЕТ. Много бързо обаче стана ясно, че снимките, използвани за брандовете за различни видове туризъм, са взети от сайтове с бази данни за снимки и към тях са прилепени образи, свързани с България.

Наблюдателни читатели започнаха да се чудят още на какво се дължи закачката с БСП. Може би българските социалисти радеят повече за имиджа на българския туризъм от другите партии?!
 
На снимката, предоставена от читател на "Стандарт", ясно си личи, че розата в новото лого, рекламиращо туризма, е същата като червената роза на емблемата на БСП.

През 2008 г. frognews.bg ви разказа историята на социалистическата роза, в рамките на американската "грийтинг" реалност. Ето я и нея, за тези, които не се сещат.

Други читатели припомниха, че розата на червените пък е крадена от австралийската фирма John Sands.

Изработването на логото е струвало близо 1,4 млн. лв., а финансирането е по оперативна програма "Регионално развитие".

Според изказването на зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в МИЕТ са получили положителни оценки от бизнеса за цялостната стратегия на бранда. Той изрази надежда, че новата символика ще направи страната ни конкурентоспособна и разпознаваема сред чуждите туристи.

С въвеждането на новата бранд стратегия се очаква след 5 години броят на туристите, посетили страната ни, да се увеличи с 25%. Има множество елементи в самото лого, които отразяват многоообразието от възможности на България в областта на туризма, заяви още Иво Маринов.

Визуалните елементи на бранд "България" интегрират символите на слънце и цвете. Те са разположени в различни комбинации с други символи, представящи възможностите на страната ни като туристическа дестинация.

Освен националното лого и слоган, са разработени и десет подбранда за различните видове туризъм. За избора на новото лого и слоган са направени проучвания сред български и чужди туроператори и туристи в 11 държави, съобщават от МИЕТ.

Анализите на екипа показват, че 90% от чужденците са удовлетворени от почивката си у нас, а 80% отново биха посетили страната ни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7406 |04.12.2012 Новото пенливо вино на „Домейн Бойар” с медал от Франция . 14| 7263 |06.04.2011 В. Филипов: Първановото уволнение-театрален скеч . 0| 9866 |18.02.2010 Mr KING ни завъртя главите! Новото парче на Коцето с нов ултралуксозен клип . 2| 4793 |03.06.2009 Рязък спад на новото строителство в началото на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads