Реклама / Ads
45| 6671 |07.06.2014 НОВИНИ

Кр. Янков: Заради проблем с кафеварката, Борисов пи кафе в Кърджали

.
Народният представител от Коалиция за България Красимир Янков
Не е метафора, а съвсем сериозно предложение задължителното гласуване. Сергей Станишев беше подценен като политик, а той ви изненада. Вечерта на изборите той каза, че може да поеме своята политическа отговорност.
 

Това коментира Красимир Янков от левицата в предаването „На светло с Люба Кулезич” по Нова тв.

Метафората с кафето стана актуална. Мисля си, че Борисов е или далновиден човек, или има информация от службите. Той е знаел, че ще има проблем с кафеварката и затова отиде да пие кафе в Кърджали, заяви Красимир Янков.

В БСП се коментира задължителното гласуване от много време, дори преди парламентарните избори. Дебатът по тази тема е вървял във времето. След изборите за Европарламент стана по-актуален. Предстои да обсъдим точната технология. Тя е ясна. Въпроса е с кого. Вчера в рамките на деня Борисов си промени мнението. Сутринта беше съгласен, следобед каза, че първо трябва да мине референдума по темата, каза Янков.

Депутатът коментира и гласуването "против" на колегите си от БСП в Комисията за правата на човека на декларацията за етническото прочистване на българските турци. "Не е имало етническо прочистване, просто смяна на имената, каквато е имало и в други страни. Проверете", заяви Янков.

„Ние като партия имаме своето поведение, отношение и сме го демонстрирали. Извинихме се за начина, по който са се случили в голяма степен процесите точно в този период, но все пак става въпрос за смяна на имената. И в момента има голяма част от българските турци, които си сменят имената, тръгвайки за Европа“, категоричен беше депутатът от Коалиция за България.

На въпрос кой се заиграва с етническата карта той отговори: „Не виждам някой да се заиграва с етническата карта и точно това ви обръщам внимание, във връзка с вчерашното гласуване и отмяната на тази декларация.“

„Ние сме коректен, лоялен партньор и до този момент сме го доказали и в отношенията си с ДПС. Неслучайно ние сме предпочитан партньор, включително и за извънпарламентарни партии, които имат претенциите утре да бъдат в парламента. Най-желаната партия за коалиция и за взаимодействие е БСП“, заключи Красимир Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4826 |06.06.2014 Наши фирми заплашени със санкции заради „Южен поток” . 8| 4890 |06.06.2014 Партиите губят 300-400 000 симпатизанти заради задължителното гласуване . 3| 5919 |06.06.2014 Албена под вода заради преляла река . 28| 4966 |06.06.2014 Искри между ДПС и БСП заради Възродителния процес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads