Реклама / Ads
25| 20408 |20.04.2015 НОВИНИ

СКАНДАЛ!!! Деца на магистрати преписват на конкурс за прокурор

.
Архив
Трима юристи са хванати да преписват на конкурса за младши прокурори. Според запознати двама от тях са деца на действащи магистрати. Конкурсът се проведе тази събота във ВИАС. Скандалът в момента е тема №1 не само в средите на юристите, но и във всички специализирани форуми.
 

По време на писмения изпит кандидати забелязали, че преписвачите вадят странни книжа. Когато се развикали, се оказало, че  разполагат с напечатан на принтер решен казус, по който е трябвало да се работят. Освен това, квесторите открили напечатани и другите 9 казуса, които били включени в конкурсната програма. По принцип задачите са секретни и никой не би трябвало да има достъп до тях.

 

„В началото квесторите си затраяха и опитаха да потушат скандала. Ние обаче се развикахме, че това са деца на магистрати и не може да си позволяват подобно нещо. Едва когато надигнахме глас, наблюдаващите ги изгониха”, казаха пред Фрог нюз участници в конкурса.

 

Преди около 5 години задачите за същия конкурс изтекоха и се наложи ВСС да го анулира. Според юристи, в тази ситуация трябва да се постъпи аналогично, защото не се знае колко човека са се добрали до решенията. В момента във Фейсбук скандалът е най-коментираната тема, като все още никой не смее да напише имената на преписвачите и техните родители. Твърди се, че се притискат свидетели, които да не казват какво точно са видели. Има предположения, че уличените ще поискат да се впишат като неявили се, за да не бъдат компрометирани.

 

Един от участниците в конкурса е Радослав Вичев-син на прокурора Вичо Вичев. Той обясни, че в неговата стая е бил "заловен" един преписвач, но не е наясно за кого става дума. Разшумя се, след което при него беше намерен някакъв лист. Колегата беше помолен да напусне. Нямам представа кой е бил той, коментира Вичев пред Фрог нюз. Той обясни още, че информаци за конкурса има във ВСС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4611 |19.04.2015 Деца публично четоха текстове от Корана в Рудозем . 1| 4558 |17.04.2015 ДАЗД: Децата във Велинград са държани гладни . 1| 5295 |16.04.2015 Има насилие над деца в дома в Бойчиновци . 0| 4715 |14.04.2015 Кралев: Деца с допинг в кръвта след фитнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads