Реклама / Ads
2| 3898 |27.09.2019 НОВИНИ

12 години затвор за Борислав, пребил до смърт жена си Кремена

.
Осъденият Източник: БГНЕС
Днес състав на Варненския окръжен съд постанови 18 години лишаване от свобода при строг режим за Борислав Н., убил съпругата си Кремена.
 

Престъплението е било извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата, съобщават от "Новини.бг". Заради поисканото от подсъдимия съкратено съдебно производство съдът намали наказанието му с една трета и така Борислав ще търпи наказание 12 години лишаване от свобода. С присъдата наполовина са уважени гражданските искове на родителите на младата жена – по 50 000 лв. за всеки.

 

Представителят на Окръжната прокуратура във Варна поиска в обвинителната си реч съдът да определи наказание доживотен затвор и след редукция Борислав Н. да изтърпи в затвор при строг режим между 20 и 30 години затвор. Присъдата ще бъде протестирана пред Апелативния съд с цел завишаване срока на наказанието на бившия рулеви, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

 

Борислав, който работел в златарско ателие, системно пребивал съпругата си Кремена. Първият побой бил само няколко дни след сватбата им през ноември 2013 г. За проблемите в брака Кремена споделяла с родителите и брат си, подавала и жалби в полицията. Брачният живот, изпълнен с побои, физическо и психическо насилие над жертвата, довел до решение за разтрогването му. Съпрузите подали молби за прекратяване на брака си на 8 февруари тази година. Бракоразводното дело било насрочено за 26 февруари 2019 г. във Варненския районен съд, само ден след убийството на Кремена.

 

Заради физическото насилие над Кремена родителите й се тревожели за нея и баща й настоявал тя да му звъни всяка сутрин до 10 часа, за да е сигурен, че е жива.

 

На 24 февруари тази година около 16,15 часа Борислав се обадил на Кремена и поискал да говори с нея във връзка с предстоящия развод. Върнал се в обитавания от тях апартамент в 17 часа. Около 19 часа разговорът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена, удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата й в стената на хола, в ръба на комина. Започнал да я души. Писъците на младата жена били чути от хазяите им.

 

Около 20,20 часа Кремена успяла да се откопчи от подсъдимия и поискала помощ от хазяите. Окото, устата и носът й били подути и окървавени. Кремена се върнала в жилището, а хазяйнът слязъл и предупредил Борислав да спрат скандала.

Домашният насилник повикал майка си да му помогне да се изнесе. След тръгването им Кремена заключила входната метална врата и пуснала резето.

 

На 25 февруари след 12 часа майката на Кремена започнала да я търси по телефона. След като не успяла да се свърже, към 14 часа отишла в апартамента. Никой не отворил на позвъняванията й. Тогава подала сигнал в полицията. Тялото на Кремена било намерено в една от стаите. Смъртта на 40-годишината жена била причинена от притискане на мозъка от масивен вътрешен кръвоизлив, получен от травматични увреждания по главата и лицето.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3985 |26.09.2019 Протест ще иска Полфрийман да бъде върнат в затвора . 1| 4832 |25.09.2019 Стъки: Пет години алармирам, че в България се провеждат незаконни състезания по ММА . 0| 4192 |25.09.2019 Съдът отложи делото за преместването на Куйович в затвора . 16| 6670 |25.09.2019 Емил Дечев: Има двоен стандарт в искането на Цацаров да върне Полфрийман в затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads