Реклама / Ads
41| 8774 |27.07.2013 НОВИНИ

120 арестувани мафиоти в Италия, от тях двама българи

.
Удариха яко мафията в Италия
120 души, заподозрани за връзки с мафията, са арестувани миналата нощ в Италия по време на мащабна акция „Антимафия”. Карабинери и цивилни ченгета атакували различни центрове на организираната престъпност.
 
В акциите са участвали над 500 униформени и агенти от спецслужбите. Използвани са специално обучени кучета, вертолети и катери. Целта на мащабната операция са били мафиотските кланове Фашиани, Триаси и Д’Агати, които са лидери в престъпната дейност през последните години. Само в Рим и Ости са арестувани 50 души.

Особено мощен бил ударът среку Ндрангетата в Калабрия. Там са задържани 65 души, включително адвокати, лекари и бизнесмени от предградието Ламеция Терме. Предполага се, че 8 от тях са чужденци, между които и двама българи. Те живеели от години в Италия и били в тесни връзки с мафиотски структури.

Рудолфо Роберти от Мобилния полицейски отряд заявил след операцията, че в арестите са прибрани най-вече представители на т.нар. „сива армия” или по-известни като „бели якички”. Те били следени и подслушвани от няколко месеца.

До няколко часа ще им бъдат повдигнати и обвинения от прокуратурата.

По време на арестите полицаите са конфискували над 200 млн евро, които принадлежали на клана Гямпа, но никой нямал обяснение за произхода на парите.

Ден преди мащабните удари срещу известните кланове италианските власти разпространиха списък на 40 души от различни националности, обявени за издирване и арести. В списъка фигурират имената на 22-ма българи, 6 от които от Пиринския край. Останалите били македонци, руснаци, конгоанци и др.

 

Малък коментар:

Ето това искаме и от нашата полиция и тайни служби! Не да слухтят в офисите на бизнесмени, в партийните централи и къщите на неудобните, а след това да ги рекетират. Искаме удари срещу мафията, срещу Октопода, който пусна мръснте си пипала във всички структури на властта, бизнеса, съдебната система, митниците, здравеопазването, неправителствените оргтанизации и пр. Забележете: в Италия са арестувани и адвокати. Как ви се струва?

Много е просто: не бийте протестиращите - бийте мафията. Ако можете...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6087 |06.06.2013 Арестуваните български блогъри в Турция са пуснати* . 6| 5927 |28.05.2013 Местят антимафиотите от МВР в ДАНС . 16| 4794 |20.02.2013 В. Йорданов: Има криминално проявени сред арестуваните . 45| 5551 |15.02.2013 Цветанов: Разследваме арестувания бургаски прокурор за връзка с "Дюнигейт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads