Реклама / Ads
17| 6180 |22.09.2010 НОВИНИ

135 деца отвлечени като на адреналинката Яна

.
адреналинката Яна
135 деца са били разделени от баща си или майка си през миналата година подобно на 16-месечния Емил.
 

Той и майка му - бившата адреналинка Яна Христова, вече са заедно, пише 24 часа. Баща му Ивайло Леков го предаде в прокуратурата. Направи го доброволно, но едва на четвъртия път след серия скандали с Яна по медиите. Ивайло твърди, че не е отвличал или крил Емил. Случаят бе разрешен сравнително бързо заради намесата на журналистите. Съдебната практика обаче показва, че често единият от родителите използва детето, за да се конфронтира с бившата си половинка. Стига се до принудително отнемане на хлапето, което е много травмиращо за него. Стремим се да избегнем ексцесии, обясниха частни съдия-изпълнители. Те връщат дете при родителя, на когото съдът го е поверил, срещу 50 лв. хонорар. След два месеца раздяла бившата адреналинка Яна Христова гушна сина си Емил. Бащата Ивайло Леков доброволно предаде малкия в Софийска районна прокуратура в присъствието на двамата си адвокати, наблюдаващия прокурор, социален работник, майка си, Яна и нейната адвокатка.

"Днес (вчера - бел. авт.) разбрахме какво ще се случи от говорителя на прокуратурата, който се включи в сутрешния блок на Би Ти Ви. Той каза, че ще дадат детето в 11 ч. Не бяхме сигурни, защото това беше 4-ото поред предаване на детето", разказа защитничката на Яна адвокат Стоянова. По нейни думи се стигнало до вчерашната среща, след като адвокатите на Леков го посъветвали да избегне наказателна отговорност, като даде доброволно, а не принудително детето. Версията на бащата обаче е съвсем различна. "Нито съм отвличал, нито съм укривал детето. През цялото време то беше при мен в Горна баня. Г-ца Христова нито веднъж не се обади, за да се поинтересува как е и какво прави Емо. Отново прави една долна и пошла пиар кампания след скандала с порноклипа", категоричен е Леков. Бившата му приятелка Яна, от която има дете, нашумя преди месеци с домашното порно, в което тя участва и което бе пуснато в интернет.

Според адвокат Стоянова Яна многократно звъняла на бившия си партньор, за да разбере какво се случва с детето. Вчера се чули два пъти, а Ивайло я заплашил, че ще скрие малкия толкова дълбоко, че тя изобщо нямало да може да го намери. В понеделник съдия-изпълнител отишъл до дома на Леков в Горна баня, но нито той, нито детето били там. "От срядата на миналата седмица всеки ден съм в 6-о РПУ. По всякакъв начин съдействам на полицията. Там бях и в понеделник до 16,30 ч, а след това отидох да взема Емо от ясла. Тогава е дошъл съдия- изпълнителят и затова не ме е намерил", обяснява случая бащата. Съдебно решение от 10 март урежда спогодба между Яна и Ивайло, според която родителските права се присъждат на майката, а бащата има право да се вижда с детето всяка втора и четвърта събота и неделя по 10 часа. След навършване на година и 3 месеца Емил може да преспива при баща си в съботния ден, както и да прекарва с него по 10 дни през лятото и зимата и през коледните и великденските празници. На 11 септември момченцето е навършило година и 4 месеца, а бащата настоява да получи родителските права.

"Тук не става дума за детето, а за лична омраза на г-ца Христова към мен. Тя в момента няма самочувствие, няма пари, танцува на пилон. През нощта работи, а през деня спи и детето е по баби. Откакто Емо е в Горна баня, основно аз се грижа за него. Когато съм на работа, той е с професионален педагог, когото лично съм представил на социалната работничка г-жа Василева", разказва Ивайло. Образувано е досъдебно производство по случая в Бургаската прокуратура, след като на 2 август е постъпила жалба от Яна Христова срещу Ивайло, който държал детето 55 дни. “През цялото време той манипулира Яна. Оказа се, че системата е негодна за изпълнение на съдебни решения. Не може съдия-изпълнителят час и половина да седи и да чака да му отворят вратата, защото, ако влезе с взлом, така, както трябва, ще бъде съден, че е превишил правомощията си", категорична е адвокат Стоянова.

Това не е първият подобен случай, по който тя работи. Дори преди 15 дни имала принудително предаване на друго дете, за което майката 4 г. водила дела и не го била виждала. "20 дни търсихме бащата чрез национално издирване, което е пълна пародия в България", разказва юристката. След срещата в прокуратурата Яна и Емил заминаха за Бургас, където е определено от съда местоживеенето на момчето. Според спогодбата Ивайло има право да види сина си още този уикенд. "Така че в събота заминавам за Бургас", каза бащата. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4875 |18.05.2010 Отвлечените от пирати българи идват в четвъртък . 0| 4934 |12.05.2010 Последен рейс правел отвлеченият "Панега" . 4| 4693 |06.05.2010 Изгнила храна давали пиратите на отвлечените българи . 3| 4434 |09.01.2010 Отвлечените от пирати българи се чуха с близките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads