Реклама / Ads
2| 3483 |03.08.2021 НОВИНИ

Огнен ад! 15 къщи изгоряха в кюстендилското Долно село. Остават предупрежденията за горещо време

.
Огнен ад! Километричен пожар се разгоря тази нощ в кюстендилското Долно село. Огънят е обхванал къщи и се е пренесъл към планината. В момента гори на три фронта. На място всичко е чернилка и трудно се диша. По-тежки са участъците на българо-сръбската граница.
 

Част от хората са евакуирани. Над 15 къщи са изгорели напълно.

Двама жители на селото са лека ранени, като не се е наложило да потърсят помощ в болница.. Към момента няма други застрашени хора. Към момента горят над 6 пожара.

 

Хората коментираха: "Трагедия! Пълен ужас! Нищо не се вижда! Такова чудо никога не сме виждали."

 

Овладян е пожара в землището на карловското село Розино. Той се разпространява на Североизток, но с бавни темпове. Появил се е лек вятър, което е притеснило пожарникарите. Няма опасност огнените езици да стигнат до къщите на хората. Над 50 военни се включват в гасителните действия.

 

Локализиран е още снощи пожара край Перник. Изгорели са храсти. Има отделни огнища над два квартала - "Мошино" и "Тева". . Цяла нощ огнеборците работиха. Няма опасност за жилищните сгради. Въздухът мирише на изгоряло. Изгорели са над 1000 декара храсти, гори и трева.

 

Остават предупрежденията за горещо време. В Южна България е а в сила код оранжево за очаквани максимални температури от 38° до 40°, в останалата част от страната – предупреждението е от първа степен, за очаквани стойности от 35° до 37°.

 

Най-съществено ще бъде понижението на температурите в Северозападна България, където следобед ще бъде не повече от 34°. Ще бъде слънчево. След обяд на места, главно в планинските райони, ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, локално интензивни валежи, на места и гръмотевици. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток.

 

Вече седмица Турция се бори с унищожителни горски пожари. Над 130 са активните огнища в страната. Овладяни са 125 от тях, съобщават от министерството на земеделието. Жертвите на огнената стихия са 8, ранените близо 200.

 

Продължава евакуацията на туристи и местни жители в Бодрум и Мармарис, където силни ветрове разпалват пожарите. В потушаването на огъня са се включили над 5000 пожарникари и доброволци, 16 самолета, 51 хеликоптера и 850 пожарни коли. Европейският съюз, Русия и Украйна изпратиха помощ на Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4374 |25.07.2021 Овладяха огнената стихия в село Бучино . 2| 2994 |22.07.2021 Огнена стихия край Свиленградско засегна 2000 дка борова гора . 6| 4377 |05.01.2021 Деца изгоряха от УВ-лампа . 0| 4267 |15.09.2020 Огнена земя: Опасност от пожари в 26 области у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads