Реклама / Ads
12| 5466 |18.08.2012 НОВИНИ

И 3-мата, задържани у нас за кокаиновия трафик, са на свобода

.
Късно снощи съдът освободи двама българи, арестувани у нас след задържането на рекордните три тона кокаин на борда на български кораб в Испания.
 

Те обаче са поели ангажимент да останат на разположение на специализираната прокуратура и се очаква да бъдат призовани на разпит още днес, съобщава БТВ.

Единият от освободените е собственикът на кораба "Св. Николай" Дойчин Дойчев. Според него фирмата му „Сийборн трейд” носи отговорност за сигурността на плаването, но не и за кокаина на кораба.

Другият пуснат от ареста е 37-годишният Руслан, който има криминално досие. За него се смята, че е от организаторите на транспортирането на наркотика от Южна Америка за Европа, набирал е и хора за екипажа на кораба „Св. Николай”.

Според разследващите и двамата са знаели с какво е натоварен корабът. В немалко от случаите, когато се подбира екипаж за съд, превозващ пратка наркотици, моряците знаят за онова, което ще се трафикира, коментира вчера в студиото на „Тази сутрин” вътрешният министър Цветан Цветанов.

Трима души бяха задържани в България в рамките на разследването. Христо Христов вече е освободен, съобщи вчера вицепремиерът.
Бизнесменът Дойчин Дойчев, чиято фирма „Сийборн трейд” менажира кораба „Св. Николай”, беше арестуван от ГДБОП в Бургас. Плавателният съд, заедно с екипажа, бе задържан на пристанище в Испания с три тона кокаин.

В операцията са участвали и представители на италианската финансова полиция, които следили кораба в продължение на повече от две денонощия със самолет, оборудван със специална апаратура.
В България акцията бе свързана с името на Ивелин Банев – Брендо, който е съден за трафик на дрога. По този повод вчера Цветанов, без да посочва пряка връзка с един от „кокаиновите крале”, заяви, че част от хората, които са замесени, са се срещали с него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6523 |17.08.2012 Цветан Цветанов: Брендо се е срещал със задържаните за трите тона кокаин . 17| 8961 |28.06.2012 Борислав Манджуков е задържаният варненски бизнесмен . 10| 10592 |02.06.2012 Търсят „кокаиновия принц” Радето в Холандия . 0| 6351 |30.04.2012 1 ранен и 17 задържани след дербито Левски-ЦСКА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads