Реклама / Ads
4| 3231 |03.12.2023 НОВИНИ

На 4 декември ще се проведе Дискусионен форум „Образованието – ключ за решаването на демографските проблеми“

.
Източник: sinpi.bg
На 4 декември 2023 г. (понеделник) ще се проведе Дискусионен форум „Образованието – ключ за решаването на демографските проблеми“, организиран от Стратегическия институт за национални политики и идеи, Камарата на преподавателите от висшето образование и Сдружение „Гражданска инициатива България 2050“.
 

Целта на форума е да се разгледа както влиянието на образованието върху демографските процеси у нас, така и отражението на демографската криза върху образователната ни система.

 

Събитието ще бъде открито от д-р Калоян Паргов – председател на УС на СИНПИ, проф. д.н. Борислав Борисов – председател на УС на КПВО и г-н Валентин Съйков – председател на УС на ГИ България 2050.

 

Встъпително слово ще направи г-н Красимир Вълчев – председател на Комисията по образованието и науката на НС.

 

Поканен е и министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков.

 

Доклади ще изнесат доц. д-р Красимира Славева – член на УС на Съюза на учените в България, проф. д.т.н. Маруся Любчева – член на УС на Черноморски институт и проф. д.н. Борислав Борисов, доц. д-р Алексей Пампоров от Института по философия и социология към БАН и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Спас Ташев – ръководител на Департамента по демография в Института за изследване на населението и човека към БАН и посланик Владимир Данчев – председател на УС на Българо-финландско дружество за приятелство.

 

В дискусионната част ще вземат участие представители на висшето и средното образование, на читалищното дело, на синдикатите, експерти в областта на науката, образованието и демографията, психолози, общественици и депутати.

 

Форумът ще се проведе от 11.00 часа в Литературен клуб „Перото“ - НДК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3427 |03.12.2023 Украйна и Полша ще отворят допълнителен граничен пункт за камиони за разблокиране на трафика . 53| 5146 |03.12.2023 Министър Лойд Остин: САЩ няма да позволят Путин и Хамас да спечелят войната . 1| 3486 |03.12.2023 Пак убити цивилни в Херсонска област . 15| 3434 |03.12.2023 Акад. Денков: В кабинета работим много добре, министрите са мотивирани и всеки си върши работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads