Реклама / Ads
12| 8299 |20.02.2008 НОВИНИ

400 от общо 1600 жени в армията ни бременни

.
400 професионални военнослужещи жени са бременни. Такива са последните гинекологични данни, постъпили в Генералния щаб на Българската армия. Новината направо шокирала висшите чинове.
 
Те изразили опасенията си, че няма кой да запълни временно овакантените щатове, тъй като армията ни и без това изпитвала остър дефицит на кадри, научи Frognews.bg от свои източници. На места това може да доведе до нарушения на бойната готовност на частите. Някои мислят само за секс, а службата остава на втори план, било мнението на някои от началниците в ГЩ и министерството. Според армейския фолклор бременните били бойци, „спали без гащи".

Над 1600 са жените в Българската армия. Една четвърт обаче пректически са извън строя за неопределено време. Някои от тях участват и в международни мисии на НАТО и ООН. Общо нежната част на БА съставлява 15% от личния състав. Някъде към 4-5 на сто от тях са офицери. Останалите са сержанти и редници.

Последните данни за бременни под пагон са абсолютен рекорд за последните години, откакто се засили феминизацията на войската, коментираха военни.

Неотдавна в Тетевен се провел семинар на Сдружението на жените военнослужещи в армията. На него било взето единодушно решение да се отстояват правата на бременните и жените майки в униформи. Присъстващите подкрепили ентусиазирано и идеята в най-скоро време в БА да се появи и жена с генералско звание.

Първите жени войници са се появили в канадската армия. В британската армия пък има законова уредба за равнопоставеността на дамите под пагон с мъжете.

В българските военни училища девойки са приети за курсанти за първи път през 1988 г. Оттогава много длъжности в казармата вече са предпочитани от жени: отделите за връзки с обществеността, свързочните поделения, телефонисти, планшетисти и др.

Преди време в Сливен и Казанлък избухнаха секскандали в някои подления на БА. Командири от тези поделения отправяли неприлични предложения на свои подчинени дами. Когато обаче дебелашките намеци преминали в директни предложения за секс жените под пагон скочили да бранят честта си. В тази връзка от ГЩ и ръководството на военното министерство дори взеха решение да се забранят късите поли в армията, за да се избегнат сексуални недоразумения.Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4607 |20.02.2008 Осъдиха Митал да плати над 239 млн. лв. на държавата . 0| 5137 |20.02.2008 Променят движението в София заради митинга на опозицията . 1| 4760 |20.02.2008 Минчо Спасов оглави вътрешната комисия в НС, Лучано - спортната . 0| 5118 |20.02.2008 Силно земетресение в Индонезия, опасност от цунами

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads