Реклама / Ads
3| 5463 |26.06.2008 НОВИНИ

4000 шофьори ще получат фишове за неправилно паркиране

.
Шофьорите на автомобили, които са били заснети от служителите на Столичния инспекторат като неправилно паркирали, ще получат фишовете си с глоби от КАТ до две седмици. Това съобщи директорът на инспектората Веска Георгиева.
 

Заснените коли, чиито водачи ще бъдат глобени, са близо 4 хиляди, а фишовете ще се изпращат по местоживеене.
nepravilno_parkirane-1.jpg"От есента ще започне работата на 24 мобилни екипа във всички столични райони", каза още Георгиева, цитирана от БТВ. Екипите от инспектори на Столичния инспекторат ще работят денонощно по сигнали на гражданите. Те ще са оборудвани с високопроходима техника по районите, където това е необходимо.
Столичният общински съвет гласува днес структурата и правилника за работа на Столичния инспекторат. Създава се нова управленска единица "заместник-директор", а част от инспекторите ще бъдат разпределени по районните администрации.

До края на годината ще бъдат изградени три безконфликтни кръстовища в София. Това пък съобщи зам.-кметът по транспортна инфраструктура Велизар Стоилов. Едното кръстовище ще улесни движението между булевардите "България" и "Иван Евст. Гешов", работи се и по решение за кръстовището между булевардите "Цариградско шосе" и "Горублянско шосе". Единен команден пункт пък ще управлява 30 светофарни уредби в централната част на града.
Стоилов разкри още, че центърът за интелигентно управление на трафика е почти  изграден и се помещава на ул. "Будапеща. Тридесетте кръстовища, които ще се управляват от него, ще имат видеонаблюдение, сензори за струпване на автомобили и сензори за скорост.
voenen_klub.jpgЗам.-кметът на столицата получи от и.д. посланика на Холандия Мартайн Елхерема и представител на холандското Министерство на транспорта, благоустройството и водното стопанство, както и на програмата "Партньори за път", проучването "Интелигентна система за управление на трафика в София: нужди и препоръки". Консултантите предлагат завършена система за подобряване на трафика в София. Това включва координация на светофарите, използване на камери и софтуер, система за управление на движението на градския транспорт и контролни центрове за наблюдение и директно управление на пътната обстановка.
Проучването е финансирано главно от програмата "Партньори за път" на Министерството на транспорта, благоустройството и водното стопанство на Холандия, с подкрепата на Столичната община.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5254 |27.03.2008 Транспортен хаос в София, полицаи и шофьори се ругаят . 0| 5233 |15.02.2008 По-строгите наказания за шофьорите влизат в сила от днес . 1| 5753 |17.07.2007 Адвокат Владимир Шейтанов: Може либийците да си получат парите, а медиците ни да си останат в Либия . 1| 12360 |02.05.2007 Търсят шофьори за градския транспорт с обяви на всеки автобус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads