Реклама / Ads
1| 4641 |25.02.2016 НОВИНИ

6 милиона вложи ЧЕЗ в област Благоевград през 2015 г.

.
Ръководството на ЧЕЗ се срещна с общинските кметове от област Благоевград. Домакин на срещата беше областният управител Бисер Михайлов. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал запозна представителите на общините от областта с плановете и приоритетите на компанията. Кметовете имаха възможност да зададат своите въпроси и да отправят препоръки към дружеството.
 
„Поех управлението на компанията във важен за българската енергетика момент – предстоящото пълно отваряне на пазара. ЧЕЗ има знанията и опита на голяма международна компания, която успешно работи на либерализирани пазари в други държави, които ние сме готови да приложим в България, за да бъдем от полза за клиентите“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„Въпреки ограничените ни ресурси, ние ще продължаваме приоритетно да полагаме усилия за изпълнението на нашата мисия – да осигуряваме качествено електрозахранване на нашите клиенти. През 2015 г. в реконструкция и обновяване на съоръженията по мрежата в област Благоевград вложихме над 800 000 лева. За присъединяване на нови клиенти тук инвестирахме 1.5 млн. лева и изкупихме съоръжения, построени от трети страни, на стойност близо 3.7 млн. лева“, каза Петър Холаковски, изпълнителен директор в ЧЕЗ Разпределение България.

Ръководството на ЧЕЗ провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация с местните власти на територията, която обслужва. Представителите на ЧЕЗ вече се срещнаха с кметовете от областите Перник и Кюстендил. Предстоят дискусии в областните центрове в Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин и в столицата.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика.

Само в електроразпределителната мрежа са инвестирани близо 845 млн. лева. С тези средства е подменена над една трета от електроразпределителната мрежа в Западна България, присъединени са над 70 000 потребители, а загубите по мрежата са намалени .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4486 |18.02.2016 Ръководството на ЧЕЗ се срещна с кметове на област Кюстендил . 5| 4762 |11.02.2016 Етичната комисия на ВСС ще проверява списъка с вложители в КТБ . 1| 4211 |04.02.2016 Д-р Чинарска за Фрог: Цели области са без детски специалисти и травматолози . 0| 5014 |03.02.2016 Сливен с нов областен управител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads