Реклама / Ads
7| 5325 |09.06.2014 НОВИНИ

8 години затвор поиска прокуратурата за антимафиота Орлин Тодоров

.
8 години лишаване от свобода поиска прокуратурата за бившия директор на звеното за борба с организираната престъпност във Велико Търново Орлин Тодоров за това, че през втората половина на 2010 година разгласявал информация по досъдебни производства, представляващи държавна тайна.
 

Великотърновският Окръжен съд даде ход на делото срещу Тодоров днес. Обвинителят и двамата адвокати на Тодоров заявиха, че нямат никакви искания относно съдебният процес. Бившият антимафиот номер 1 на Велико Търново не пожела да дава обяснения.

На поредното съдебно заседание по наказателното дело срещу Тодоров бяха приложени записи на изпратените писмени доказателства за СРС-тата от Софийския градски съд. Ирена Божурска, адвокат на обвиняемия, поиска проверка на записите, защото според нея има такива, които не са прослушани. Направено е сравнение и е установено, че всички доказателства от специални разузнавателни средства са проверени, освен това, свързано с бившия директор на болницата "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица Миролюб Кожухаров.

Съдът реши, че към делото са приложени всички писмени доказателства, следователно съдебното следствие може да приключи. Според съдебната институция, не са на лице условия за прекратяване на наказателното производство и неговото спиране.

Обвинението на Великотърновската окръжна прокуратура против Тодоров е за това, че в периода 24 август 2010 до 19 януари 2011 година, при условия за продължаващо престъпление, като началник на Териториалното звено "БОП" във Велико Търново, е разгласил информация по досъдебни производства, представляваща държавна тайна.

Срещу него има още две обвинения за злоупотреба със служебно положение и склоняване на длъжностни лица да нарушат свои служебни задължения във връзка с правораздавателно досъбебно производтсво. Делата по тях предстои да се гледат. Днес следобед са пледоарите на адвокатите на подсъдимия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5498 |06.06.2014 Д. Найденова: Станишев е поискал да бъде премиер . 31| 5203 |06.06.2014 Цачева: Ако хората поискат Борисов, той ще бъде премиер . 58| 7010 |05.06.2014 Борисов поиска закон за пожизнен пост на Станишев-висок и царствен . 2| 5146 |04.06.2014 9 г. затвор за пияния таксиметраджия, помел 12-има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads