Реклама / Ads
9| 5300 |04.02.2010 НОВИНИ

Абаджиев напуска РЗС, консерваторите оттеглили подкрепата си за Янев

.
Янев и Абаджиев
Димитър Абаджиев напуска партия „Ред, законност и справедливият”. Това свое решение той обяви в интервю пред „24 часа”. Яне Янев знаел от две седмици, че се оттегля, а двамата не са си разваляли отношенията.
 

„Моята роля в РЗС беше да помогна проектът да бъде част от европейския проект на консерваторите”, твърди Абаджиев. Но след като не успели да вкарат човек в европарламента възможността за международна подкрепа на проекта силно отслабнала. Това го накарало да се чувства не достатъчно полезен и го мотивирало да напусне партиятао.
„Не може, след като си бил водач на европейската листа на една партия и не си избран, след това си бил водач на листи на националните избори и пак не си избран, да не се замислиш за това, че очевидно визията ти не съвпада с тази на партията”, казва още Димитър Абаджиев.

„Няма нищо драматично в оставката на Димитър Абаджиев. Преценил е, че ще бъде на този етап по-полезен на семейството и професията си”, коментира за Frognews.bg Яне Янев. Той потвърди, че двамата остава с най-добри чувства един към друг, а ако реши отново да се върне в политиката, място в РЗС за него винаги ще има.

Според информация на сайта Afera.bg неофициално повод за конфликта е излизането на публикацията във в. „Галерия, описваща служители в английското посолство. Тогава високопоставени дипломатически източници ни довериха, че английските консерватори са вбесени от публикацията и ще ревизират отношението си към партията РЗС. Както и че ще отеглят директната си подкрепа, която бе оповестена предварително от Яне Янев, че ще се случи в края на януари 2010 година на форум на РЗС. След гафът на „Галерия” обаче, фанфарно заявеното събитие от Яне, не се състоя посочва Afera.bg, припомняйки, че „Галерия” се свързва с уволнения агент от ДАНС Алексей Петров, който открито обяви симпатиите си към РЗС.

Източници на Frognes.bg твърдят, че по време на визитата си в Англия, Абаджиев е получил ясни сигнали, че консерваторите оттеглят подкрепата си от Яне Янев, недоволни от действията му.

Frognes.bg припомня, че Абаджиев беше години наред един от близките хора на Иван Костов в СДС. По късно заедно с него учредиха ДСБ, а след това заместника на Янев напусна Командира.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7196 |30.11.2009 Иван Сотиров: Никой не напуска СДС! . 8| 4818 |23.11.2009 Забраниха на Любо Пенев да напуска страната . 16| 6326 |23.11.2009 Бареков си призна - напуска bTV, търси нови върхове . 4| 8750 |11.11.2009 Николай Арабаджиев от ареста: Убих, бях сексуално малтретиран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads