Реклама / Ads
0| 4560 |08.12.2014 НОВИНИ

Адът продължава! 9 населени места във Видин без ток, положението в Гълъбово е критично

.
Девет населени места в област Видин са без ток повече от седмица заради обледяване, което причини аварии в електропреносната мрежа. В други пет села електрозахранването е възстановено частично.
 

Очаква се електроснабдяването във всички населени места в община Белоградчик да бъде възстановено до полунощ. Екипи денонощно работят за отстраняването на аварията на електропровод "Скалите", който захранва с електроенергия населените места от общината.

 

7 от селата без ток са в община Белоградчик, където аварира електропровод за високо напрежение. Работи се за отстраняването на повредата, съобщи по БНР главен инспектор Стилиян Пешев от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“: Правят се опити с кабелна линия от ЧЕЗ да се захранят с електроенергия част от населените места в общината, в които все още няма ток.

 

Осми ден без ток е село Киреево, община Макреш. Мобилните телефони на кметския наместник Герго Гергов са единствената връзка за жителите на селото, тъй като заради липсата на ток хората не могат да заредят  апаратите си.

 

От електроразпределителното дружество обявиха, че поне половината от абонатите в селото до вечерта ще имат ток.

 

 

Бедственото положение в общините Гълъбово и Раднево остава. Продължава изграждането на най-трудната стена от дигата край наводнената 110 киловолтова разпределителна подстанция в Гълъбово. Строежът е затруднен, защото стената трябва да бъде издигната във водите на реката и  защото от снощи нивото й се покачва.

 

Лиляна Барганова - пиар на Басейнова дирекция в Пловдив, потвърди, че от ВЕЦ "Копринка" се изпускат по 13 кубически метра вода в секунда в канали, които се вливат в река Сазлийка. От "Мини Марица изток" не гарантират колко време могат още да подават напрежение към мрежата на EVN,  защото това затруднява производствената дейност на въгледобивното дружество. Затова в Гълъбово е въведен авариен режим на електрозахранване.

 

В няколко села от община Раднево водата в кладенците е замърсена и населението се снабдява с водоноски. 48 са наводнените къщи в селата от общината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4148 |08.12.2014 За „балканско мракобесие" обяви Местан договорката за турските новини . 24| 4200 |04.12.2014 Първанов: От спирането на Южен поток ще загубим 5000 нови работни места . 9| 5655 |28.11.2014 Кр. Георгиева: 1 млрд. евро за нови работни места . 9| 5500 |27.11.2014 Пламен Димитров: Губим нови работни места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads