Реклама / Ads
11| 2799 |18.11.2023 НОВИНИ

Адмирал Ефтимов: Българската армия всеки ден печели победа със службата си в името на обществото

.
Източник: БГНЕС
„Достойното участие в национални и съюзни участия допринасят за сигурността не само на България, но и на целия Югоизточен фланг на НАТО“. Това заяви за БГНЕС адмирал Емил Ефтимов.
 

Адмирал Ефтимов подчерта, че от догодина ще имаме постоянно присъствие в мисията на НАТО в Косово. „Аз мисля, че българската армия всеки ден печели победа със службата си в името на обществото. По бедствия и аварии показваме професионалното лице на българския войник и неговите човешки достойнства“, каза още адмирал Ефтимов, след което определи модернизацията като ключов процес за повишаване на способността на българската армия. „Трудно се случват проектите, но аз мисля, че трябва да бъдем благодарни за отношението на политиците, както и на Министерството на отбраната. Модернизацията започна, надявам се да продължи с тези темпове“, отбеляза Емил Ефтимов.


Адмиралът бе категоричен, че се развиват способности както в колективен, така и в национален мащаб, за да се отговори подобаващо при нужда. „Готови сме да задействаме всички механизми, когато се наложи“, поясни той.

 

Адмирал Ефтимов изрази задоволство от развитието на бойната група на НАТО. „Ключовата роля на Италия искам да подчертая, защото тя отделя голям ресурс за сигурността на България и на региона и наистина тези решения, които бяха взети в последната среща на върха във Вилнюс за нарастване на капацитета на тази многонационална бойна група, е една много амбициозна задача, която е свързана с много аспекти: увеличаване на личния състав, създаване на условия за тяхното пребиваване тук, това са задачи, които излизат извън ролята на Министерството на отбраната“, поясни адмиралът, след което уточни, че всеки ден са рамо до рамо с нашите съюзници, като са имали възможността и да оперират в една защитена среда. „От друга страна се появиха коментари, че България е дала само една рота в тази многонационална бойна група. Смисълът е не да дадем много, а да имаме много съюзници тук. На всяко едно учение различни формирования от българската армия участват в тези подготовки. По този начин наистина се създава една много комплексна среда за развитие на отбранителните“, допълни адмирал Емил Ефтимов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2645 |18.11.2023 Терзиев след срещата с БСП: Важно е да търсим съгласие по политики, след това консенсус за шеф на СОС . 5| 2743 |18.11.2023 Израелската армия отрече да е давала ултиматум за евакуация на болницата "Ал Шифа" . 14| 4390 |18.11.2023 Бербатов пред CNN: Ние сме замръзнали във времето. Още сме в 1994 г. Не, вече е 2023 г. . 1| 2816 |18.11.2023 Общо 38 са задържаните след протеста срещу шефовете на БФС в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads