Реклама / Ads
9| 5659 |10.06.2021 НОВИНИ

Адв. Екимджиев: Ще има осветяване на още хора по закона ”Магнитски”

.
Михаил Екимджиев
До момента да сте чули нещо в България да се случва? Това е първата, най-безхаберна, най-безотговорна реакция, която със сигурност ще предизвика допълнително осветяване на още хора и на още проблеми“.Това коментира адв. Михаил Екимджиев.
 

Относно твърденията, че санкциите по закона „Магнитски“ идват след сигнали до американските власти на Цветан Василев и „Ние, гражданите“ от 2017 година, адв. Екимджиев каза пред "Факти": „Ние не можем да знаем конкретно въз основа на каква информация американската администрация е взела това безпрецедентно решение. Санкции, толкова масови, в такъв размер, спрямо толкова юридически лица, не са предприемани никъде досега по закона „Магнитски“. Американското правителство не предоставя с охота информацията, на база на която са взети тези решения, защото голяма част от тази информация може да е агентурна, друга част може да е през проверима медийна информация от надеждни медии“.


„Нещо друго много важно – Инвестиционният арбитраж във Вашингтон. Поне четири казуса са минали през мен, в които фирми, под юрисдикцията на България, но не само български фирми – едната беше израелска, са се оплакали там заради заграбване на бизнес най-вече от дружества, свързани с Делян Пеевски, и, разбира се, със съдействието на Прокуратурата, на Търговското отделение на Софийски градски съд. За да вземат едно такова рязко, категорично решение спрямо държава, която е партньор в НАТО и член на ЕС, очевидно американците са имали достатъчно проверима и надеждна информация“, обясни той.


„За мен е много интересен въпросът как България ще отработи това категорично политическо послание. Тези мерки имат непосредствени юридически и икономически последици само на територията и под юрисдикцията на САЩ. От българската държава зависи как тя ще реагира на това политическо послание, за да продължи мерките и те да намерят адекватен нов отговор като правни икономически последици и в България.


Хората трябва да разберат, че данъкът „Корупция“ прави всички ни по-бедни, по-болни и по-необразовани. Това опровергава опорката на Гешев и на така наречените патриоти, че работата на правоохранителните органи е да ни пазят от битовата престъпност, а корумпираните едва ли не усвояват и преразпределят някакви виртуални пари, което не ни засяга. За съжаление се налага отвън да ни помагат да разберем, че корумпираните управници крадат нашите пари, нашето бъдеще и бъдещето на децата ни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3579 |10.06.2021 Бойко Рашков оглавява Националната комисия за борба с трафика на хора . 0| 3332 |09.06.2021 Настимир Ананиев: Оказва се, че всички хора около нас са били подслушвани . 2| 6288 |09.06.2021 Уличени в трафик на хора разбиват тезата на прокуратурата . 2| 3735 |09.06.2021 Кацаров: Борисов и хората му управляваха безобразно кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads