Реклама / Ads
12| 5891 |20.05.2021 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов пред Фрог: Знам, че са ни слушали, направих запитване до Бюрото за контрол на СРС

.
Адв. Николай Хаджигенов
Направих запитване до Бюрото за контрол на СРС-та дали сме били подслушвани. Това каза пред Фрог нюз адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“. Припомняме ви, че той бе едно от знаковите лица на протестите през лятото на миналата година. Ето какво още обясни той по повод скандала с незаконното подслушване на политици от партиите на протеста:
 

-        Г-н Хаджигенов, изненада ли ви информацията на ген. Атанас Атанасов, че 32-ма политици от ИМВ, ДБ и ИТН са боли подслушвани?

 

-        Ние знаем със сигурност, че бяхме подслушвани и следени още по време на протестите. Тогава си позволихме няколко дребни гаври с МВР от типа „отиваме да затваряме магистрала „Марица““. Тогава цялата полиция се „хвърли“ на „Марица“, а ние си седяхме в София. Събрахме и други такива доказателства. Това, разбира се,  го оповестихме публично на протеста. Преди броени часове пуснах запитване до Бюрото за контрол на СРС относно изнесената от ген. Атанасов информация, че сме били подслушвани.

 

-        Има ли ли сте преди протестите съмнения за подобни незаконни действия спрямо вас от страна на службите?

 

-        Истината е, че имам доста сериозен опит. Сотир Цацаров беше на два петъка и половина главен прокурор, когато го „тръшнах“ веднъж по БТВ. На другият ден пред офиса ми имаше „цацамобили“, както станаха известни малко по-късно. Офисът е до Съдебната палата и там, както е известно, е „Синя зона“.  Кола не може да преседи повече от два часа. А когато едни автомобили стоят три дни, ясна е работата – външно наблюдение и всички такива „екстри“. Сигурен съм, че това, което казва ген. Атанасов е така. Още повече, че той е напълно наясно с тези неща. Вашата медия преди месец, мисля че беше, писахте, че се унищожават такива неща. Няколко дни преди това получих информация, но за съжаление не успях да я докажа. Генералът обаче, явно е могъл. Той все пак е генерал, а аз обикновен адвокат.

 

-        Ген. Атанасов съобщи, че са били унищожавани СРС-та от „Вътрешна сигурност“. Може ли подобни действия да се докажат или всичко е „пито-платено“.

 

-        Тези, които са го сторили, ги чака гадна изненада. Законните подслушвания се провеждат по ясно регламентиран от закона начин. Там няма нищо ново. За СРС-та има останали разрешения в регистрите на съда. Сто процента има отбелязване в ДАНС и ДАТО. От там няма мърдане.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 22082 |20.05.2021 Христо Иванов пред Фрог: Цонев е вън от обувките си. Дефилира по телевизиите, за да маже . 5| 2948 |20.05.2021 Нинова пред БСП-Враца: Само ние бяхме последователни и стабилни в политиките и действията си . 1| 3027 |19.05.2021 До събота трябва да са ясни председателите на РИК . 27| 6567 |19.05.2021 Първо във Фрог: Местят шефа на СДВР в жандармерията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads