Реклама / Ads
2| 2517 |12.05.2023 НОВИНИ

Адв. Рангелов: Съкратеното съдебно следствие е голям риск при произшествията на пътя

.
Адвокат Людмил Рангелов Източник: БГНЕС
”Хората, които са агресивни и имат примитивно поведение на пътя, не четат законите, не се интересуват какви са последиците, ако допуснат тежко ПТП. Малка е вероятността увеличаването на наказанията за тежките ПТП-та и такива за употреба на алкохол и наркотици да повлияят върху честотата и тежестта на подобни събития”. Това заяви пред БНР адвокат Людмил Рангелов.
 

Според него повечето от внесените законопроекти, касаещи катастрофите по пътищата, са несръчно направени и са съсредоточени върху увеличаване размера на наказанията.

За него намерението на БСП за отмяна на паричните гаранции за пияни и дрогорани шофьори е популистко предложение:

 

"Това е обърнато като една утеха на близките, че това лице ще остане задържано под стража, докато не приключи съдебното следствие и не се постанови съдебен акт". 

 

В предаването "Преди всички" адвокат Рангелов изказа мнение, че всеки конкретен случай трябва да се обсъжда адекватно. Усещането за справедливост трябва да остава у всички, категоричен е той. 

 

Според адвоката присъдата на Георги Семерджиев, който бе осъден на 20 години лишаване от свобода, е горната граница като наказание. Той не смята, че присъдата ще падне на по-горна инстанция. По думите му това е достатъчно дисциплиниращо наказание.

 

"За смърт, причинена от непредпазливо деяние, съкратеното съдебно следствие не би следвало да бъде изключвано. По начало съкратеното съдебно следствие е голям риск, особено при ПТП", коментира адв. Рангелов.

 

Според него трябва да се мисли за организацията на контрола по пътищата и за бързината и неотменеността на санкциите. Там са проблемите, категоричен бе той. 

Адв. Рангелов коментира и намерението на номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел да поиска освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.

 

Той припомни мнението си, че при настоящия ВСС освобождаване на Гешев не може да се случи. "От вчера обаче за пръв път съм разколебан", каза той. Според него "зад завесата се правят споразумения между политическите сили". 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2940 |28.03.2023 Прокуратурата образува досъдебно производство за тероризъм бомбените заплахи . 13| 4447 |13.02.2023 Адв. Кашъмов: Списъкът ”Магнитски” може да е повод за образуване на досъдебно производство . 4| 3061 |20.01.2023 Сийка Милева: Работата по досъдебното производство по случая ”Nеxo” продължава . 1| 3235 |20.12.2022 Тече досъдебно производство срещу Областния управител на Плевен, заради инцидента с деца в с. Крушовица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads