Реклама / Ads
3| 5047 |12.10.2021 НОВИНИ

Адв. Владимиров: Пише се трагичната история на българската морска администрация. Първият том – „Бадр“, вторият – „Вера Су“

.
адв. Владимир Владимиров Източник: стопкадър, ТВ1
В момента се пише една от трагичните истории на българската морска администрация, чийто първи том ще се нарича „Бадр“. Вторият том в момента се дописва и се нарича „Вера Су“. Третият том ще се разиграе пред българския съд, а четвъртият – пред международната морска организация в Лондон. Щетите са налице. Това каза в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ специалистът по морско право адв. Владимир Владимиров.
 

„Историята с „Вера Су“ трябва да бъде разделена на три. Каско застрахователят действително ще покрие разноските, които са направени до момента от държавата и от фирмите, наети от държавата, стига застраховката да е в ред и полицата да е оправена. Когато един кораб е оставен на произвола на съдбата без екипаж, обичайно застраховката автоматично се прекратява. В този смисъл се радвам, че Министерството на транспорта и сегашното ръководство на „Морска администрация“ са успели да де договорят с каско застрахователя на кораба. На второ място стои отношението към товара, който според мен можем да го счетем за тотално отписан. Що се отнася до околната среда – чухме най-различни мнения и становища дали е опасен или вреден този товар. Въпросът е сега каква ще бъде съдбата му. Дали някой е имал интерес той да се втечни, за да бъде по-лесно изсмукан, съгласно технологията? Дали този кораб може да бъде запазен в цялост и изтеглен обратно в дълбоката част? Това трябва да бъде решено преди всичко от гледна точка на околната среда Кой ще отговаря за щетите върху околната среда и кой ще ги обезщети? Този риск е покрит от P&I застрахователя на кораба“, обясни адв. Владимиров.

 

„Нека да се помолим през идващата зима танкерът „Бадр“, който седи на пристанище „Росенец“ да не ни поднесе изненада, подобна на „Вера Су“. Той е пълен с отпадъци“, завърши той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3728 |28.09.2021 Валентин Граматиков: Ще подпишем споразумение с Камара „Пътища“, за да може да решим проблемите . 6| 3696 |28.09.2021 Адв. Владимир Владимиров: Трябва да се помисли за задържане на товара и капитана на кораба . 8| 5753 |13.08.2021 Кузманов: Цинично е някой да иска да си припише успехите на българските спортисти и техните треньори . 7| 7362 |10.08.2021 Само във Фрог: Назначиха ръководителя на трагичната акция в Лясковец на висок пост в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads