Реклама / Ads
19| 8624 |28.02.2014 НОВИНИ

Ахмед Башев разцепи Рибново на две, бой с мандарини

.
Многолюден протест се проведе в Рибново. Едната част от жителите на родното село на депутата Ахмед Башев протестираха срещу политическите уволнения и поискаха сваляне на имунитета му. Двете страни се обиждаха и замеряха с мандарини и яйца. Десетки полицаи спряха масов бой.
 

 

Други пък показаха лоялност към ДПС и лидера си и го подкрепиха. До сблъсъци между двете групи не се стигна благодарение на засиленото полицейско присъствие през целия ден.

 

В късния следобед протестът отстъпи на празненство и по улиците се извиха сватбени хора.

 

Пред bTV уволненият директор Джуркин заяви: "Подкрепят ме хиляди. Днес на площада дойдоха хора от целите Родопи. Тук не става въпрос за бройката на хората, а за това какви хора дойдоха. Дойде най-будната част от обществото в Родопите, а не тези, които ги разкарват като мечки по селата, когато дойде време за избори. Г-н Башев, ерата на олигархията и на задкулисието, свърши", обърна се уволненият директор към депутата.

 

Ахмед Башев, който бе гост в студиото на предаването "Лице в лице", коментира: "Няма никакви съмнения, че Манчо Джуркин е извършил редица нарушения, които са установени от Инспектората по образованието, и то по времето на ГЕРБ. Този случай за мен е приключил, няма какво да се коментира. Политиката обаче продължава. Въпреки че бе заявено, че на днешния митинг в Рибново около 3000 души ще подкрепят Манчо Джуркин, подкрепили са го едва около 30 човека. По него са хвърляли яйца и мандарини. Протестът е политизиран и организиран от ГЕРБ. 30 човека от цяла България, изпратени от ГЕРБ, са подкрепили Джуркин. Останалите хиляди са мои привърженици. ГЕРБ искат да дестабилизират района, тъй като хората там тотално подкрепят ДПС, искат да направят пробив там. Ще видят обаче, че ДПС ще продължи да управлява в тези райони, и то не защото плашим хората, а защото сме построили много там и хората няма как да не ме обичат".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 6711 |26.02.2014 Прокуратурата: Октай Енимехмедов целял да умъртви Ахмед Доган . 6| 5730 |22.02.2014 А. Ахмедов: Главно мюфтийство завежда още дела . 25| 5689 |21.02.2014 Р. Коджабашева: Целта ни е икономика на търсенето и високи доходи . 42| 6645 |21.02.2014 Скандал между Караянчева и Башев в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads