Реклама / Ads
8| 4835 |02.04.2020 НОВИНИ

Д-р Александър Симидчиев: Хипотезата, че ваксината БЦЖ пази от коранавирус, може да е вярна, може да не е

.
Д-р Александър Симидчиев
Доста проучвания се правят на ниво държави с програми за БЦЖ и кои от тях нямат такива. Хипотезата, че ваксината пази и от коронавирус може и да е вярна или не. Хубавото е, че голяма част от българското общество е имунизирано за БЦЖ и новината е успокояваща за нас. Тя е в имунизационния ни календар и се прави.
 

Това каза д-р Александър Симидчиев - пулмулог от МВР болница и член на Медицинския съвет към правителството, в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

 

Нека всеки от нас прави, което може да прави и така ще излезем от кризата. Дори само да си седим в къщи или да помогнем на притеснения, допълни той.


Да си останеш вкъщи, пак е правене на нещо. Да успокоиш някой, пак е правене на нещо. Ако всеки вкъщи мисли, какво индивидуално може да направи.Трябва да мислим за нещата върху които имаме контрол, а не върху тези, върху които нямаме контрол, смята Симидчиев.

 

Няма да се трeвожа за нещата, които не мога да правя, а за тези, които мога да правя, допълни той.

 

Моите пациенти са буквално шашардисани от шума в последно време. Къде да сме фокусирани? Върху нещата, които можем да контролираме и да правим и така ще бъдем от т.нар. активни хора.Тогава и притеснението е по-малко. Сега има епидемия от грешна информация, убеден е членът на Медицинския съвет.

 

Информационният поток ни казва какво се случва в Италия, Франция и страните, в които няма подобна имунизация, уточни лекарят. Той увери, че експертният съвет чете всички научни публикации и разсъждава по тези въпроси.

 

Необходим ни е един добър погледна върху надеждната информация. Няма смисъл да се притесняваме. Нека всеки да прави каквото може, за да излезем посилни от тази криза. Можем да успокоим човекът, който е притеснен до нас. Ако си групираме интелекта и фокуса, ще можем да ограничим епидемията. Добре е заедно да мислим какво можем да направим, а не за онези неща, върху които нямаме контрол, заяви д-р Симидчиев.

 

Експертният съвет събра много добри специалисти от всяка една специалност. Една от огромните трудности е на границата между отделните специалности. Тези проблеми трябва да се решават, подчерта той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6784 |02.04.2020 Александър Томов: Гледаме едни и същи лица по телевизиите, които само повтарят мнението на Властелина . 2| 4001 |14.03.2020 Литургиите от ”Св. Александър Невски” ще се излъчват във Facebook . 1| 4065 |14.03.2020 Д-р Александър Симидчиев: Мерките са достатъчни, ако се спазват . 11| 7339 |12.03.2020 Адв. Александър Кашъмов: ГЕРБ изменя ЗДОИ непрозрачно, през задната врата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads