Реклама / Ads
18| 12555 |10.02.2022 НОВИНИ

Алгафари: Ако само Гешев е проблемът, да си го трепнем и да сложим правилен. Бабикян: С изрезки няма да стане

.
Арман Бабикян, Нидал Алгафари Източник: стопкадър, bTV
От 1989 година всичко се насъбира и в един момент го фокусирахме в една фигура. Ако фигурата Иван Гешев само е проблемът на нашето правосъдие, да вземем да си го трепнем тоя човек и да сложим някой правилен. Това коментира пред bTV политическият PR Нидал Алгафари.
 

„Какво значи главният прокурор да е недосегаем? Има закони, по които той трябва да работи. Всички станахме големи специалисти дали ги спазва, или не. Смятам, че към момента се справя сравнително добре в рамките на държавата ни. Това, че ни се иска много повече, че има някакво чувство за липса на справедливост у хората, не означава, че само г-н Гешев е виновен“, смята той.

 

Арман Бабикян се съгласи с колегата си. Според него една персонална промяна няма за задоволи българския гражданин.

 

„Въпросът не е в един човек. Системата от закони, промяната и реформата в самата правосъдна система е трайното решение. Че един се казва Гешев и е с или без каскет… В прокуратурата е като в монархията – зависи дали ще се роди куцо дете, или пълководец“, обясни Бабикян и шеговито коментира, че с действията си Гешев е помогнал много, за да се промени частично феодалния модел в България.

 

„Борисов вече не е на власт. Действията на Гешев предизвикаха това. Ако продължава да прави глупости, току виж е стимулирал и втори процес, който да промени правосъдната реформа и неговото място. Още няколко такива умни ходове и въпросът ще се реши“, добави Бабикян.

 

„Когато се биеш с мафията, трябва да си готов за война, а не на размени от изрезки от вестници. Това е война“, каза още политическият анализатор относно разпита на премиера Кирил Петков в прокуратурата.

 

„Правосъдната реформа няма да стане с изрезки. Тя ще продължи дълго и няма да свърши лесно“, добави Бабикян.

 

Нидал Алгафари даде пример с известния американски престъпник Ал Капоне, срещу който единственото доказателство за престъпление е свързано с данъци: „Това, че тези хора са бандити и мутри – знаем. Предполагаме го, но за да го потвърдиш, трябва да имаш една папка с доказателства, в които участва следствие, прокурор, съд и много други неща“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3308 |10.02.2022 Демерджиев: Горещо се надявам още другата седмица Йорданова да внесе искане за отстраняване на Гешев . 10| 5629 |10.02.2022 Атанас Славов: Ако ВСС иска да остане в историята на правосъдието ни, трябва да освободи Гешев . 10| 4037 |09.02.2022 Емил Дечев: Може процедурата за отстраняване на Гешев да стартира при следващия състав на ВСС . 15| 28702 |09.02.2022 Адв. Ченалова: Конституцинният съд каза и друго - Гешев подлежи на дисциплинарно производство, както обикновените магистрати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads