Реклама / Ads
0| 4047 |11.07.2022 НОВИНИ

Американските ракетни системи HIMARS променят хода на войната в Украйна

.
HIMARS
Украинските военни удари от американските реактивни артилерийски системи HIMARS променят хода на войната. За това разказва военният анализатор Петър Черник пред журналист от ”Украйна 24”.
 

- Какво се случва в окупираните територии с вражеските логистични центрове и складове?


- Определено работи HIMARS. В някаква част може би и партизаните действат, но според мен, ако беше само това движение, то щеше да работи активно много по-рано. Откакто се появи HIMARS започнаха експлозии на бойни комплекти в дълбините на вражеската територия и влиянието на огневата артилерия върху нашите позиции значително намаля. Нека ви напомня, че 95% от войната това е артилерийска война и по отношение на артилерийски резерви това е може би първата страна в света, която по време на войната има повече от 6 хиляди работещи дула и, мисля, още няколко хиляди на склад. Големият пробив обаче е още доста далеч. Днес беше обявена информация, че имаме около девет машини от този клас, а за да създадем адекватни условия за паритет, са ни необходими поне 50. В тази посока се работи.

 

- Доставихме HIMARS по график, украинските сили вече могат ли да се мерят с руското въоръжение?

 

- Технологичността на армията им пада рязко и те не могат да се мерят с наистина сериозни оръжия. Ще дам прост пример, който съм давал повече от веднъж и ще дам отново, използвайки тази възможност: хората, които не могат да построят добра кола, не могат наистина да построят висококачествена военна техника. Условен VAZ не може да се конкурира с Mercedes по подразбиране. Да, този ВАЗ се продава, както и другите им оръжия. Защо? Защото е евтино, но евтиното определено не е най-доброто и така нататък за всички групи от техните оръжия. В същото време не трябва да попадаме в капана на илюзиите, че врагът е на път да падне. Това е голям и много опасен капан. Те са готови да пратят на смърт екипаж на Т-62 само с един боеприпас и това е нормална логика за руснаците. Но това са повече от 40 снаряда, които сеят смърт сред нас.


HIMARS М142 са високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) М142. Преди месец началникът на генералния щаб на украинската армия определи този тип оръжия като "ключови" за противодействие на руските ракетни атаки. Този вид ракетни системи могат точно да поразяват цели на разстояние до 80 км.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2982 |01.07.2022 Най-малко 18 души са убити при ракетни удари в Одеска област . 0| 7454 |30.06.2022 Защо гоним Щирлиц, а не пипаме американските, британските и немските шпиони? . 0| 2856 |28.06.2022 36 души в неизвестност след ракетния обстрел в Кременчук . 0| 3019 |28.06.2022 Над 16 са вече жертвите на ракетния обстрел в Кременчук. Десетки са ранените

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads