Реклама / Ads

0| 2788 |03.06.2022 НОВИНИ

Аналена Бербок: Путин няма да бъде спрян с думи, трябват оръжия за Украйна

.
Г-жа Аналена Бербок
Руският диктатор Владимир Путин се надява да умори Украйна и западните й съюзници от глад, но ще сгреши, както сгреши, подценявайки храбростта на украинците. Цивилизованият свят ще продължи да подкрепя Украйна, включително с оръжие. Това заявява германският външен министър Аналена Бербок пред Bild. Путин няма да може да бъде спрян с думи, казва тя.

Ето пълният текст: „35 километра. Това е маршрутът между Потсдам и Берлин. Познавам го добре, ходя там всеки ден: работя в движение, говоря по телефона и мисля за децата си. Свободен живот.

35 километра е и разстоянието от Киев до Буча, град като Потсдам в средата на Европа, с детски площадки и търговски центрове. Но сега те са сринати от война. Когато руските войници пристигнаха там в началото на март, хората се оказаха в бездната на ада. Буча вече е свободна. Но атаката срещу Украйна продължава. То е насочено и срещу европейския и световния ред. То е насочено срещу нашия живот на свобода – във Вилнюс, Краков и Потсдам. Ето защо ние като европейци сме обединени срещу бруталната агресивната война на Русия. След 100 дни война Путин промени стратегията си. Но адът продължава. Той подцени храбростта на украинците. Село след село, град след град. Първо валят бомби и артилерия, после танковете прегазват изгорената земя. Путин разчита на нашето изтощение. И че всяко село ще бъде сполетяно от съдбата на Буча. Ето защо трябва да продължим да подкрепяме Украйна. Дори и с оръжие, защото Путин не може да бъде спрян с думи. 100 дни война. Точно сега трябва да гледаме – колкото й да боли. Някои у нас (в Германия, б.р.) още помнят войната. Мнозина все още знаят какво е диктатура. Трябва също да благодарим на нашите съюзници и съседи, че днес можем да живеем свободно и да имаме сигурност. Ние имаме задължение да действаме като най-голямата държава в ЕС. Не искам просто да кажа на нашите партньори от Балтийско море и Източна Европа: „Разбираме ви“. Искам да им кажа: "Ние сме наблизо. Можете да разчитате на нас." Точно както бяха там, когато имахме нужда от тях. Без тях нямаше да има обединена, свободна Германия. Ето защо Германия действа. Дори и да е трудно. Но ние никога повече няма да „търгуваме” нашата обща сигурност, ще я отстояваме. Заедно с нашите партньори в ЕС и НАТО ние реорганизираме нашата отбрана. Едно е ясно: мирът не е безплатен. Но всеки цент, който харчим, е принос към сигурността и свободата, към свободата на Европа. Докато Украйна е застрашена, Европа също ще е застрашена. Ако Путин не бъде спрян в Украйна, винаги ще има заплаха от нова агресия. Ще продължим да подкрепяме Украйна. Докато има нови Буча. Така, което е наша цел, е нормалният живот да се върне за хората в Украйна."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 3159 |02.06.2022 Украинските власти изправят кума на Путин на съд за държавна измяна . 0| 2501 |02.06.2022 Пеле призова Путин да спре войната в Украйна . 0| 7202 |02.06.2022 Путин напуска Русия за първи път от началото на войната . 0| 3935 |01.06.2022 Eмблематичният балетист Баришников се опълчи на Путин
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ