Реклама / Ads
17| 5587 |03.09.2020 НОВИНИ

Андрей Райчев: Свидетели сме на държава срещу държава. Само избори ще я стабилизират

.
Андрей Райчев
Свидетели сме на държава срещу държава. След това настъпва хаос, какъвто ще има, ако направят ВНС. Накъде тласкат държавата. Ще има ли кадифена революция. Не, няма да има. Политиците са задължени да направят така, че страната да се придвижи напред. Нищо освен избори няма да ги стабилизира. Това каза социологът Андрей Райчев по БТВ.
 

Финалните сблъсъци бяха след 10 часа, това не бяха протестиращите. Много хора очакваха развръзка. Не само стана развръзка, а стана завръзка.

 

Присъствах 4-5 часа на този протест.  Това бяха различни хора и различни сцени. Той бе много голям, но не едновременно. Сутринта имаше възрастни и младежи, следобед бяха работещи. Моята сметка са много десетки хиляди. Дума не може да става за незначително събитие. Чувството за насилие растеше. Резултатът за насилие бе сигурен, ако не сега, то утре и други ден, допълни той.   

 

Относно конфликта Радев-Борисов, Райчев обясни: Ставаме свидетели на неща, които чупят държавата. Тази канадска борба да не свърши със чупене на масата. Отиваме към държавен сблъсък. Стигаме до много високо напрежение. Утопия е да се каже и двамата аут. Има изход-тези двама да определят един човек, на който имат доверие. Те все още имат ход. След малко, искам да ги предупредя, няма да имат ход. Един министър-председател, на който да имат и двамата доверие.

 

Колегата му Димитър Ганев допълни:  Не протеста има полза от това. Няма съмнение, че след снощните размирици, това е пасив за протеста.  Не случайно адв.  Хаджигенов застана между провокаторите и полицаите. Има опозиционна война между протестиращите и управляващите.

 

Мнозинството подкрепя протеста, ГЕРБ е загубила своята периферия. Симпатизантите на ГЕРБ са много втвърдени. Борисов е в менгеме. Ако подаде оставка, той ще загуби и тях. С цел да успокои напрежението, вариант е оставка и формиране на нов кабинет, пак от ГЕРБ. Т. е Борисов сам да си направи служебен кабинет. Хората трябва да забравят, че Борисов е на власт. Това е ход, който е преди хода предсрочни парламентарни избори. Със сигурност ще е опит за туширане на социалното напрежение. Сигурно е, че няма да има ВНС. Ако се проведат днес избори, не съм сигурен, че ще се реши политическата криза. Можем да влезем в нови избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5077 |21.08.2020 Андрей Янкулов: Беларус, България... Другаде разследват ли протестите като престъпление против държавата . 4| 7525 |06.08.2020 Румяна Ченалова: Андрей Новаков - евродепутат. Наглост и безпардонност . 10| 5797 |04.08.2020 Андрей Райчев: Протестът е като канадска борба - издръжливостта е важна . 2| 5215 |31.07.2020 Доц. Андрей Чорбанов: Антителата не са критерий за предпазване от COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads