Реклама / Ads
3| 4885 |26.01.2024 НОВИНИ

Андрей Зографски, "Спаси София": ГЕРБ бутат институциите към избори, за да докажат, че без тях няма стабилност

.
Институцията се бута към турбулентна среда, към непознати води. Няма такава съдебна практика за това какво се случва, ако изтекат онези три месеца. Има различни тълкувания. Не мога да кажа дали ще се стигне до избори. Би било лошо. Опасявам се, че ГЕРБ бутат институциите към избори, само за да докажат, че без тях стабилност няма. 
 

Това коментира пред Българската национална телевизия общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Андрей Зографски.

 

За седми пореден път СОС не успя да избере свой председател. Следващото заседание ще се проведе на 8 февруари. В средата на следващия месец вече ще се появят основания да започнат тълкувания за това трябва ли да се организират нови избори за местен парламент. 

 

От "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха Цветомир Петров, от "Има такъв народ" предложиха Пламен Данаилов, а кандидатът на "БСП за България" е Диана Тонова. Никой от тях не събра достатъчно подкрепа. От ГЕРБ–СДС и "Възраждане" не предложиха кандидати. 

 

 “Стана ясно, че този общински съвет е извънреден. Не се търсят най-подготвените хора, защото прекалено много бодат очите на останалите групи. Търси се колкото се може по-безличен човек. Затова и кандидатите на ИТН бяха в тази посока. Отговаряме с един човек с доказана биография, бил е в политиката отдавна”, допълни Зографски. 





Според Деян Николов, общински съветник от "Възраждане", името на председателя няма никакво значение, въпросът е какво мнозинство ще бъде сформирано в СОС и как.

 

“Името е без значение. Затова беше предложен и човек, който няма да се набива на очи. Искат да има сглобка в София, такава, каквато има на национално ниво, но никой не иска да го признае. Затова искат да го облекат в по-приятна история”, коментира Николов. По думите му в СОС се случва "парад на лицемерието".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5290 |26.01.2024 Хампарцумян: Лихвите по кредитите не са стряскащи и взривоопасни . 5| 4856 |26.01.2024 Бивши министри в Гърция - обвинени в корупция и присвояване на пари. Парламентът имитира "разследване" на влаковата катастрофа край Лариса . 4| 5627 |26.01.2024 Китай иска Иран да озапти хутите заради атаките в Червено море. Иначе реже бизнес отношенията . 11| 6710 |26.01.2024 ISW: Русия използва все повече химически оръжия в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads