Реклама / Ads
16| 6958 |07.08.2013 НОВИНИ

Аню Ангелов обиден, че го кръстили "Ньойски"

.
Бившият военен министър Аню Ангелов разкритикува плановете на наследника си Ангел Найденов да възстанови закритото по време на управлението на ГЕРБ поделение във Враца.През личния си профил във Фейсбук тоя зявява, че му е писнало от "жалки клакьори и оплювковци по партийни и олигархически вестници и електронни медии да се упражняват върху моето име" и остро възразиява срещу наложения му
 

"Не съм участвал в съкращаването на БА от 120 хиляди военнослужещи до 44100 заедно с цивилните служители. За целта в средата на 1997 г поисках сам и бях освободен от длъжността зам.-началник на ГЩ в момента, когато се обсъждаше прословутия план 2010. Така се постъпва, когато не си съгласен с предстоящите съкращения, а не да се молиш на лидерите на управляващата партия да ти удължат мандата с 2 години, когато няма абсолютно никакво законово основание за удължаване даже с един ден", посочва Ангелов.

 Бившият военен министър вероятно визира най-висшия военен началника на отбраната Симеон Симеонов, чийто мандат бе продължен по време на управлението на ГЕРБ, въпреки че първоначално Ангелов твърдеше, че няма такава законова възможност. Симеонов обяви публично, че не е бил съгласен с решението на Ангелов да бъде въведена пенсионна възраст за военните.

 "Не аз съм ликвидирал три дивизии, две танкови бригади, двете ракетни бригади, зенитноракетната бригада и над 30 гарнизона. Не аз съм въвел безпрецедентната отмяна на наборната служба без подготовка, която в други армии отнема десетилетие. Сиреч прозвището "ньойски" заслужавам не аз, а генералите на ръководни постове в годините след 1997 като Михо Михов, Никола Колев, Кирил Цветков и т.н.", посочва Ангелов.

 Той заявява още, че носи "отговорност за Бялата книга от 2010 година, за планово трансформиране на Сухопътни войски на армията в две силни механизирани бригади с личен състав, съответстващ на стандартите на НАТО, освобождаване от щабовете на 5 и 9 бригади, намаляване с 50 процента на неимоверно раздутия щат на МО и щаба на отбраната по време на тройната коалиция и пълната им интеграция"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6836 |30.07.2013 Аню Ангелов съсипал и погребал армията . 1| 6692 |09.06.2013 Петър Ангелов от ДПС дава в понеделник имунитета си . 37| 9322 |07.06.2013 Прокуратурата иска имунитета на Петър Ангелов от ДПС . 36| 9674 |23.03.2013 Стефан Гамизов: Икономическият министър е пионка на Евгени Ангелов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads