Реклама / Ads
6| 5433 |21.03.2019 НОВИНИ

Антикорупционният фонд разобличи Рашидов и Цачева за цената на имотите им /документи/

.
Премиерът Бойко Борисов, Вежди Рашидов и Цецка Цачева Източник: БГНЕС
След твърденията на министър Цачева за “спекулативна информация на Антикорупционния фонд” за цената на придобиване на нейния имот от фирма “Артекс”, както и че има направени плащания по предварителен договор от 2017 година (както и ангажименти за последващи такива, които променят крайната цена), публикуваме нотариалните актове и за двете сделки - на министър Цачева и депутата Рашидов.
 

Заличени са единствено личните данни и подписите.

 

Твърденията на министъра на правосъдието по казуса са меко казано спорни и заслужават специален коментар:

 

Цената, която сме публикували е тази, посочена в нотариалния акт от 27 юли 2018г. , където се посочва, че това е “окончателната и действителна цена”. В този документ за собственост няма договорени никакви допълнителни плащания. Дори да се приеме, че посочената в нотариалния акт е само за имот в “груб строеж”, това влиза в сериозно противоречие както с оферираните цени от фирмата-строител, така и с обичайните имотни цени за района дори за този етап на строителство.

 

Ако г-жа Цачева е уговорила допълнителни плащания с Артекс, които следва да бъдат платени месеци след това (в края на май 2019г. по нейните собствени думи), логичният въпрос е защо това не е отразено в нотариалния акт, каквато и е обичайната практика и както е направено от Рашидов пропъртис ЕООД (вижте приложения документ).

 

Припомняме и че на наш изричен въпрос относно цената преди нашата публикация не беше получен отговор.

 

Твърдения като “оформяне на окончателен нотариален акт с отразяване на всички плащания” са юридически необосновани и не отговорят нито на законодателството, нито на нотариалните практики. С въпросния нотариален акт от 27 юли е прехвърлена собствеността върху апартамента срещу сумата от 138 хиляди евро и е юридически невъзможно да се сключи втори “окончателен” нотариален акт за прехвърляне на собственост.

 

Антикорупционен фонд, Фейсбук

 

Снимки: Това е публикувания от Антикорупционен фонд документ на Цецка Цачева


.


.

.

.

 

Снимки: Това е публикувания от Антикорупционен фонд документ на Вежди Рашидов


.

.

.

.

.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4216 |08.03.2019 Шефът на Фонда за гарантиране на влоговете може да оглави „Банков надзор“ в БНБ . 0| 4088 |08.03.2019 Арестуваха общинския съветник от Стамболийски за злоупотреби със средства от еврофондове . 3| 5143 |11.02.2019 Фондация „Фридрих Науман“: България е в дъното на класацията за свободи в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads