Реклама / Ads
138| 6355 |16.06.2013 НОВИНИ

Антон Кутев: Ако през 2001 г. имаше гражданско общество, Борисов нямаше да стъпи в МВР

.
Източник: Булфото
Това, което се случи с БСП, е проблем за БСП оттук нататък. По-важното е как се случи това и защо се случи. Така депутатът от Коалиция за България Антон Кутев коментира пред БНТ вчерашния протест и назначението за шеф на ДАНС.
 

 „Ако сравним ситуацията на Бойко Борисов през 2001 година като главен секретар на МВР, със ситуацията на Делян Пеевски в момента, не е полза на Борисов“, смята Кутев. Според него разликата между 2001 година и сега е, че има гражданско общество, което не позволява такива назначения. Ако през 2001 година имаше гражданско общество, Бойко Борисов нямаше да е главен секретар.

Според него, за съжаление никой служител в силово ведомство – министър, главен секретар и т.н., не е успял да разчисти връзките с престъпността. „Ако арестуваме един-двама политици, нищо няма да направим“, смята Кутев.

Според него, ходът с назначението за шеф на ДАНС ще струва много на БСП. На БСП повярваха много хора, извън обичайните гласоподаватели, посочи Кутев. Той смята, че след последните събития те вероятно са оттеглили подкрепата си.

Относно бъдещето на правителството Кутев коментира, че най-важното е то да задвижи икономиката. „Може ли всичко това да стане, ако ние сега отидем на нови избори?“, попита той.

„Радвам се, че вече има хора, които знаят, че могат да сменят правителства“, каза депутатът относно гражданското общество. И прогнозира, че през есента: „високите сметки за ток отново ще се окажат основният проблем“.

„Съвсем нормално е като си политиката да направиш грешки. Както нормално е като направиш грешки да се изтеглиш от политиката“, смята Кутев.

По отношение на назначаването на Делян Пеевски той каза: „Логиката на назначаването и доводите, които аз чух, бяха „Този може да го направи“. Това значи жена ти и детето ти да бъдат изведени извън страната, това значи ти да обикаляш с охрана страната. Пеевски така или иначе го прави“.

„В сряда ще освободим Пеевски. Аз не знам кой ще бъде посочен“, заяви Кутев. „Лично аз се надявам, че новият човек ще влезе с бутоните в системата“, каза той и добави, че ако проблемите с престъпността не бъдат решени много бързо, това може да застраши и правителството.

По отношение на комисията, която разследва „Авиоотряд 28“, в която Кутев участва, той каза, че с правителствени самолети не са летели само „Бистришките тигри“, а и други отбори. „Големият проблем е дали са били изнасяли пари от държавата“, смята той.

„Това е тесният светоглед на г-н Борисов – те са за да летят“, каза Кутев за правителствени самолети. И напомни, че те правителствени и не могат да се ползват от „Бистришките тигри“.

Колкото до протестите, Кутев смята, че винаги ще се намери причина, която да изкара хората на протест.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5739 |14.06.2013 Президентът: Мога да бъда и боец . 121| 6900 |14.06.2013 Президентът: Кредитът ми на доверие е изчерпан! . 88| 6956 |14.06.2013 Президентът свиква извънредно Съвета за национална сигурност . 35| 6232 |12.06.2013 Президентът: БСП и ДПС ще си носят кръста; много се бърза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads