Реклама / Ads
62| 8723 |30.07.2013 НОВИНИ

Антон Кутев към Асен Генов: Не сме равнопоставени за диалог

.
Антон Кутев Източник: Булфото
Първото стъкло, което се счупи бе над главата ми. За да падне това стъкло трябваше да го ударят три-четири камъка, тъй като той е многопластов. Това прави невъзможно избиването отвътре на прозореца с щита.
 

Това коментира Антон Кутев от БСП в студиото на бТВ по повод твърдението на блогъра Асен Генов, че един от прозорците на белия автобус, с който депутати напуснаха Народното събрание в нощта на 23 срещу 24 юли, е бил счупен с полицейски щит отвътре. Имам предложение към г-н Генов – да му дам един щит и да се опита да избие стъклото отвътре, както твърди, каза Кутев.

Въпреки че блогърът Асен Генов пожела диалог със социалиста в студиото, Кутев му отказа, тъй като не са равнопоставени. Антон Кутев предложи следващия път да изпрати други представители на БСП за диалог с блогъра, тъй като не е нужно това да го прави медийният секретар на партията.

Антон Кутев разказа, че в автобуса е имало няколко полицейски щита, с които депутатите са се пазели от хвърлените павета.
 
Тези камъни бяха хвърлени от хора, които искаха да убиват. Да се говори, че депутати са избили стъклата сами е вредно и за протестиращите, твърди Кутев. Той каза, че няма отговор на въпроса каква е причината белият автобус да тръгне право към мястото, където са се струпали най-много хора. Сценката с автобуса беше абсолютен провал на полицията, дали е опит за саботаж, не мога да отговоря, заяви Кутев.

Допреди тази ситуация Цветлин Йовчев действаше разумно, тъй като полицията беше достатъчно мека, добави социалистът.

Антон Кутев разкри, че сред социалистите е имало хора, които са обвинявали полицията, че е прекалено либерална, заради 20-те души с велосипеди, които блокират Орлов мост. Насилието е недопустимо, независимо дали става въпрос за полицейско или друго насилие, категоричен е Кутев. Той не отрече възможността за провеждането на предсрочни избори, обаче отрече като полезен ход обявяването предварително на дата. Според него протестиращите само чакат да чуят дата през май за предсрочни избори, за да продължат да протестират и да настояват за дата през януари, например.

Естествено че има организация в това да качиш 35 хил. човека, за какъвто брой обяви МВР, на Бузлуджа. Но да се твърди, че сме ги качили насила е лъжа, коментира още Кутев. Според него присъстващите са били значително повече, тъй като старите хора са стояли на сянка под дърветата и е било невъзможно преброяването им.

По-рано в студиото на бТВ Асен Генов каза, че е напълно възможно в групата да е имало внедрени провокатори, които да са предизвикали сблъсъците в нощта. Кой гений разпореди автобуса да мине през най-наситената част с протестиращи на площада. Кой ръководи МВР – Цветлин Йовчев или Йордан Цонев, попита Генов.

Версията за атака на парламента се покрива изцяло със ситуацията през 2009 г., когато е бил подаден „сигнал за бомба“. Тогава при сблъсъци пред парламента отново пострадаха протестиращи срещу БСП. Власт, която се крепи върху щитове и палки, не може удобно да стои на тях, нещата рано или късно са обречени на провал, управлението на БСП, ДПС и Атака ще приемат извънредни парламентарни избори, смята Генов.

Той отрече, че на Бузлуджа е имало 55 000 души, тъй като поляната е 8000 кв.м., а тя е запълнена около 2/3. Това означава, че на върха е имало не повече от 25-30 000 души.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 4658 |29.07.2013 Кутев: На Бузлуджа категорично усетихме подкрепа към правителството . 85| 6430 |25.07.2013 А. Кутев: На Бузлуджа ще се съберем повече, отколкото на жълтите павета . 40| 5706 |23.07.2013 Антон Кутев: Земеряха ни с камъни, не съм ударен . 54| 4805 |20.07.2013 Антон Кутев: В митингите личи задкулисна организация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads