Реклама / Ads
0| 3055 |23.02.2023 НОВИНИ

АПИ връща пари от неправилно наложени глоби за липса на винетки

.
Източник: БГНЕС
Пари от неправилно наложени глоби за липса на винетка започва да връча Агенция ”Пътна инфраструктура”, след като 48-ия парламент реши, че водачите на МПС не бива да плащат повече от 3 такси годишно. Формулярите на заявленията за възстановяване на надплатени суми са качени сайта на Националното тол управление, съобщи Агенция ”Пътна инфраструктура” (АПИ).
 

Промените в Закона за пътищата се наложиха заради многото случаи, в които по различни причини водачите не са били наясно, че камерите на тол системата ги регистрират без валидни винетки.  По данни АПИ от 2019г. насам колите с над 3 платени глоби за година са повече от 22 000. Като на амнистия подлежат около 5 млн. лв. по данни на агенцията.

 

Със същите промени, които бяха обнароднвани през м. януари, шофьорите вече ще могат да коригират грешки във винетката, направени по невнимание, и ако са санкционирани, да си върнат сумите.

 

Заявлението за връщане на неправилно събрани глоби може да бъде изтеглено от сайта: www.bgtoll.bg, в раздел „За нас", секция „Заявления". Към него трябва да се приложат: копие от регистрационния талон на МПС-то; копие от документи, удостоверяващи извършено плащане на таксата; документи, доказващи основателността на искането за възстановяване на платената такса;удостоверение от обслужващата банка за банковата сметка и титуляр, посочени от заявителя; и пълномощно (в случай, че заявлението не се подава от собственикa или ползвател на ППС) с изрично посочване на банковата сметка, по която следва да се възстанови сумата.

 

Заявлението може да бъде подадено на място в Агенция „Пътна инфраструктура", в Националното тол управление на адрес: гр. София, бул. „Никола Петков" №86 или в 27-те областни пътни управления, както и на електронен адрес: info@bgtoll.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2849 |23.02.2023 СОС гласува връщането на месечната карта за една линия в столицата . 2| 3041 |22.02.2023 Меджидиев: Парите, предвиден за ненужни Ковид ваксини до 2025г. ще покрият изграждането на Детската болница . 5| 3370 |21.02.2023 България мълчи, а 34 държави са против спортисти от Русия и Беларус да участват на Олимпиадата в Париж . 2| 4181 |21.02.2023 Картите за една линия на градския транспорт в София се връщат от 15 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads