Реклама / Ads
0| 3070 |29.04.2022 НОВИНИ

Арестуваха сина на кмета на Панагюрище

.
Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки остава в ареста в Кюстендил с постоянна мярка задържане под стража.
 

Иван Белишки е бил арестуван по неотложност в Кюстендил на 26-и април по време на полицейска проверка по анонимен сигнал. Спрямо него е повдигнато обвинение за нанасяна на лека телесна повреда на полицаи. 

 

22-годишният Иван Белишки е бил задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница. Служители на пожарната са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

 

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет. При последвали процесуално – следствени действия от къщата в селото, обитавана от 22 годишния, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър, съобщава БНТ.

 

При задържането мъжът, който е с постоянен адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива, успял да причини разкъсно-контузна рана на униформен. По случаите са образувано досъдебни производства, уведомена е прокуратурата. Задържаният остава в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

Кметът Никола Белишки определи акцията като политическа и обвини полицията в насилие.

 

Градоначалникът разпространи клип в социалните мрежи от задържането на сина му, на който се вижда , че спрямо него се упражнява полицейско насилие. Клипът е заснет от съпругата на Иван Белишки.

 

"Вижте клипа, начина по който го душат и как си гледа часовника, колко време му притискат отзад артерията. Нека специалист да каже когато ти спират дишането и ти натискат отзад на врата кръвообращението на мозъка, какво се цели с това нещо. Тези хора са безскрупулни, казвам ви, че това е милиционерщина", каза той.

Иван Белишки запали руското знаме по време на първия митинг в София в защита на Украйна. Оттогава семейството получава серия от заплахи за саморазправа, каза още Никола Белишки.

 

"Ще мрете като кучета – и ти, и оня, дето пали руски знамена, не се съмнявай, амин".

Семейството ще си търси правата по съдебен ред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3455 |12.04.2022 Арестуваха журналист, близък на Немцов . 0| 5019 |12.04.2022 Арестуваха бившия „сив кардинал“ на Путин - Сурков. Готви ли се „дворцов преврат“ в Русия? . 0| 3401 |10.04.2022 „Нечовешко": Черниговчанин разказва през сълзи как руснаците убили сина му /видео/ . 0| 2854 |08.04.2022 ЕМА препоръчва четвърта доза иРНК ваксина при хора над 80 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads