Реклама / Ads
12| 4797 |06.10.2019 НОВИНИ

Арх. Любомир Станиславов: Разговорите с „Фолксваген“ още не са приключили

.
Арх. Любомир Станиславов
Разговорите с „Фолксваген“ още не са приключили. Все още няма официална информация и потвърждение на решението заводът да бъде в Турция, както и няма решение на надзорния съвет на концерна. В страната ни се разкриват производства на продукти свързани с концерна „Фолксваген“ и тепърва ще се произвеждат такива.
 

Това заяви арх. Любомир Станиславов пред бТВ във връзка с информацията, че Концернът „Фолксваген“ е избрал Турция вместо България за изграждане на нов завод за производство на автомобили.

 

Станиславов разкри, че в края на ноември миналата година са започнали разговорите с компанията.

 

„Вече пет пъти надзорния съвет не одобрява сделките, това означава, че има нещо, което ги спира. Нашиете разговори ще продължат.“,  каза Станиславов.

 

Експертът обясни, че конкурсът в който е участвала България е за изграждането на завод за големи седани, който  е трябвало да бъде  разположен в Източна Европа. Трите терена, които са останали на финала са този до Кремиковци до София и два терена в Турция, които са в азиатската част.

 

Вероятно мениджмънтът е получил предложение, което не са можели да откажат.  Възможно е да са видели шанс. Има криза в автомобилния свят. Променят се и вкусовете на потребителите, големите седани не са сред най-търсените модели.

 

В инфраструктурно отношение терена в България е най-добрия в Източна Европа в момента.  Имаме поне една площадка, а  според мен е повече от една, на която може да се разположи всеки един автомобилен завод.

 

Възможно е да е имало притеснение за наличието на квалифицирани кадри.  В следващите години очакваме още 20 хиляди работни места.  В Автомобилния клъстер работим активно за създаването на кадри чрез създаването на тренинг центрове, посочи още Станиславов.

 

Преди автомобилната индустрия имаше бум на IT индустрията. За да правите автомобилна индустрия трябва да имате терени, добра инфраструктура и много хора, което не може да се постигне без подкрепата на държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5994 |06.10.2019 Любомир Дацов: София има 230 млн. лв. дефицит в бюджета . 4| 4264 |30.09.2019 Любомир Авджийски: Европейската прокуратура може да бъде смокиново листо върху недостатъците на българската . 1| 4082 |28.09.2019 Последно сбогом с поета Любомир Левчев . 0| 4254 |25.09.2019 Отиде си поетът Любомир Левчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads