Реклама / Ads
5| 5589 |12.07.2021 НОВИНИ

Арман Бабикян: Държавата няма да мръдне напред, ако само се разхождаме до урните

.
Арман Бабикян
„На масата не е поставено нищо. Кое подкрепяме, ние го заявихме още миналия път. Това, което трябва да бъде подкрепено, е кабинет, склонен да реформира и да променя България“, заяви пред БНР Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!”, водач на листата в 24 МИР София и във Велико Търново.
 

Този път би трябвало политиците да поемат трудна щафета - при липса на комфорт тип „Борисов“, в който имаш гласове, а „останалите си ги напазаряваш“, каквито кабинети е имало, сега сме в друг етап – на масата трябва да се сложат приоритетите, подчерта Бабикян.


„И да, партиите, които не са от статуквото, биха могли да са в такъв кабинет, но парламентарна подкрепа трябва да се търси. И няма да е спокоен кабинет, сигурно няма да бъде и обичан кабинет, но трябва да има такъм кабинет, защото държавата ни няма да мръдне напред, ако се разхождаме само до урните и назад.“


Дълголетността на подобен кабинет зависи от конструктора, смята Арман Бабикян.


„Зависи от способността на политиците да пускат мостове и да минават по тях.“


Бабикян попита още „защо си въобразяваме, че ние трябва да имаме непрекъснато падишахско мнозинство, в което каквото и да решиш, то минава“.


Трудният вариант в момента изисква повече демокрация, повече контрол и повече мъка, подчерта той.


„Ще трябва да я преживеем тази мъка. Никой не бива да очаква, че ще му спуснат отнякъде 130 гласа в парламента и той ще прави каквото си ще.“


„Златен пръст“ има тогава, когато някой е извън програмата, кабинета и съгласието за това каква политика да се води, изтъкна Арман Бабикян и допълни:


„Надявам се партиите от статуквото да не се държат по този начин.“


Според Бабикян в миналото Народно събрание е имало повече революционни действия, а сега следва да се предприемат „настойчиви еволюционни действия“ и „малко отдръпване от популизма“.

В българския политически живот пиенето на кафе и говоренето с хора по някакви странни причини се смята за заговор и това е грешка, коментира още Бабикян. Според него в „нашата двулика политическа среда“ продължават да битуват детинщини и „всеки се прави на нещо, което не е“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3375 |11.07.2021 Арман Бабикян: Следващият ход е на политиците . 1| 2946 |11.07.2021 Калоян Паргов: Гласувах за сигурност и стабилност в държавата, която да гарантира промяната . 7| 3777 |09.07.2021 Министър Кацаров: Държавата обмисля да стимулира с парични ваучери хората, за да се ваксинират . 4| 3653 |08.07.2021 Георги Панайотов: Ресурсите на Министерството на отбраната не са управлявани в интерес на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads