Реклама / Ads
11| 5732 |12.05.2012 НОВИНИ

Атанасова обеща промени във Фонд трансплантация

.
Десислава Атанасова
Незабавни промени във Фонда за трансплантации ще предложи новия здравен министър, които ще бъдат в интерес на пациентите. Това обяви в Свиленград днес здравният министър Десислава Атанасова.
 

 

По думите й недоброто му управление е сред основните фактори, допринесли за драстичния спад при броя на трансплантациите, които се извършват в страната - от началото на годината те са едва четири. Другата основна причина за спада е липсата на донори, обясни Атанасова.

Промените, които предстоят в агенцията ще бъдат както персонални, така и в стила на работа. До края на май ще бъде изготвен подробен анализ за причините за преразхода от 9 милиона лева на болниците, изчислен от Здравната каса, каза още Десислава Атанасова. Извършват се проверки, за да се установят причините за преразхода на болниците над определените им финансови лимити, каза още тя.

"Общият размер на преразхода е 9 млн. лева, но трябва да се провери дали е свързан със свръххоспитализация, дали с увеличаване на някои от средствата за клинични пътеки или - с увеличаване на броя на постъпващите пациенти", отбеляза тя и уточни, че за всяко лечебно заведение ще се преценява дали преразходът е в разумни граници. 

Превишаването на лимитите на болниците няма да се отрази на здравето на хората в страната, а резултатите от проверките в лечебните заведения за изхарчените в повече пари ще са ясни до края на месеца, коментира още здравния министър.

"Здравната каса разполага с резерв, който да покрие преразходът на лечебните заведения, ако е бил основателен", обясни Атанасова. 

В Свиленград Десислава Атанасова откри обновено болнично отделение и поздрави медицинските сестри по случай професионалния им празник. Тя обаче обясни, че заплатите им зависят единствено от добрия мениджмънт на болниците и даде за пример местната, където средната заплата на сестрите е 900 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 9204 |11.05.2012 Мира Радева обеща голяма интрига в рейтингите . 4| 5462 |09.05.2012 НС обсъждат промените в Наказателния кодекс . 56| 6356 |07.05.2012 Р. Плевнелиев се похвали: изпълнил 5 от 40-те си обещания . 24| 6007 |07.05.2012 Б. Борисов обеща ударно строителство и по АМ Хемус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads