Реклама / Ads
3| 3049 |12.06.2024 НОВИНИ

"Азов" потвърди - започва да удря руснаците с американско оръжие, пребори руската пропаганда за себе си

.
"Служители на посолството на САЩ в Украйна потвърдиха, че 12-та бригада от специалните сили "Азов" на Националната гвардия на Украйна е преминала успешно процеса на проверка, изискван от законодателството на САЩ, и има право да получи помощ от САЩ в областта на сигурността". Това съобщиха от "Азов" във Facebook.
 

Думите идват в потвърждение на съобщението на "Вашингтон пост", че правителството на президента Джо Байдън ще отмени забраната, наложена на "Азов" да използва американски оръжия.

 

"След щателна проучване украинската 12-а бригада със специално предназначение "Азов" премина успешно проверката по закона "Лийхи", извършена от Държавния департамент на САЩ", се посочва в изявление на департамента, получено от вестника.

 

Законът "Лийхи" забранява предоставянето на американска военна помощ на чуждестранни военни части, за които е установено, че са извършили нарушения на човешките права - в случая с "Азов" това бе резултат от въприятието, насадено от руската пропаганда, че азовци са нацисти.





"Това е резултат от дългата и упорита работа, която военнослужещите от "Азов" системно са извършвали, за да противодействат на успешните резултати на руската пропаганда", се казва в съобщението на украинските бойци.


"Благодарни сме на Министерството на вътрешните работи на Украйна, на командването на Националната гвардия на Украйна, на посолството на Украйна в Съединените американски щати и на всички, които открито или задкулисно са допринесли за преодоляването на тази забрана. Лъжата за Азов, която кремълският режим разпространяваше на Запад в продължение на години, сега претърпя съкрушителен удар.


Получаването на западни оръжия и обучение от Съединените щати не само ще повиши бойния капацитет на "Азов", но и, което е най-важно, ще помогне за спасяването на живота и здравето на личния състав на бригадата.


Това е нова страница в историята на нашето подразделение. "Азов" става още по-мощна, по-професионална и по-опасна за окупаторите. Слава на Украйна!", допълват азовци.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2352 |12.06.2024 Росен Желязков се отказа от мястото си в ЕП . 12| 2404 |12.06.2024 Пеевски призова Борисов да започне "разговор за бъдещето на родината ни" . 0| 4338 |12.06.2024 В Гърция става опасно горещо, термометрите удрят 44 градуса, жега мъчи и България . 0| 2261 |12.06.2024 Доверието в политиката и изборната система на Обединеното кралство удари дъното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads