Реклама / Ads
4| 4204 |22.06.2016 НОВИНИ

Бъчварова: Нямаме отговор от Турция защо не приема обратно мигрантите

.
Румяна Бъчварова
До момента няма официален отговор от Турция защо не приема обратно мигрантите, които България връща. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работни Румяна Бъчварова.
 

Правителството утвърди днес протокола за прилагане на споразумението за реадмисия подписано между София и Анкара на 5-и май. Документът урежда детайли по обратното връщане на мигрантите. Страната ни продължава да действа както и до момента и подготвя документи за обратно връщане .

 

Нашето решение е да продължим да действаме така, както е уговорено, вече турската страна ще реши кога, как и дали да пристъпи към изпълнение. Досега, следвайки предписанията, ние сме подали документ на 200 души, които са преминали българско-турската граница, и нямаме отговор от турската страна в постановените срокове. Нямаме към момента официално, по дипломатически път, уведомление, че се прекратява силата на това споразумение.

 

Румяна Бъчварова, съобщи БНР,  обяви още, че ограда ще има по цялото протежение на българско-турската граница, която е около 270 километра. Освен отпуснатите миналата седмица 44 милиона лева ще се наложи да се отпуснат и още 10 или 15 милиона за цялостното изграждане на съоръжението.

 

Частичното изграждане на съоръжението има ефект в отделните части, в които съществува, но то пък увеличава и пренасочва натиска в участъка, в който не е изградено. По линия на границата изграждаме път и след пътя изграждаме съоръжението. Тази сума е за пътя и за съоръжението, а горските пътища са по друг начин.

 

Междувременно Народното събрание ратифицира Споразумението за създаване на регионален фонд на Европейския съюз в подкрепа на бежанците. Вноската, с която страната ни ще участва във "Фонда Мадад", е 100 000 евро.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4387 |17.06.2016 Ерменков: Борисов 2 да търси отговорност от правителството на Борисов 1 . 0| 4183 |16.06.2016 Йотова: Отговорът, че са получени всички средства от ЕС, не е истина . 1| 4282 |14.06.2016 Лозан Панов: Нямаме време да тупаме топката . 39| 8368 |13.06.2016 Бъчварова: Драстичен е случаят с Очите, но вижте какво става по света!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads