Реклама / Ads
3| 5173 |15.01.2011 НОВИНИ

Българи източват банкови сметки в САЩ

.
Изработване на карти дубликати, изготвяне на скимиращи устройства, източване на банкови сметки – това вършат български престъпни групи не само у нас, но и в САЩ.
 

Петима българи са обвинени в източване на банкови сметки в САЩ чрез инсталиране на скимиращо устройство на банкомати, съобщава сайтът Pottstown Mercury.

Петимата са арестувани в Лоуър провидънс, в окръг Монгомъри, в щата Пенсилвания. Те са задържани на 23 декември в хотелска стая.

Българите са обвинени, че са присвоили чрез скимиращото устройство данните от банковите карти и сметки на над 100 души. В периода 1 октомври - 23 декември миналата година те крадците са успели да източат 134 570,57 долара от сметките на 143 души.

Задържаните са в ареста на затвора на окръг Монгомъри и могат да бъдат пуснати на свобода срещу гаранция от 250 000 долара за всеки един от тях. Срещу трима от тях заповед за задържане е издадена и от имиграционните власти.

Според сайта петимата българи са Димитър Танчев, на 28 години, Драгомир Липов, на 26 години, Исмаил Мисанков, на 31 години, Димчо Василев, на 30 години, и КрасимирУзунов, на 47 години.

Frognews.bg напомня, че вчера, 14.01.2011г., ГДБОП, задържа организирана престъпна група, изготвяла и разпространявала карти дубликати. Спецполицаите установили, че тя е локализирана в София и се занимава с изготвяне на скимиращи устройства, с които се манипулират банкоматите, и с изработването на карти дубликати. После групата ги изнасяла зад граница, където след монтиране се извършвало неправомерното теглене на сумите от чуждите сметки. Престъпната дейност била извършвана основно в Италия, Испания, Австрия, Белгия и Швейцария.

Антимафиотите локализирали офиса на групата в столичния кв. „Младост” и задържали организатора, заедно с Е.П и С.Х. в момент на предаване на вече готови скимиращи устройства. Тримата извършвали сделката в лек автомобил „Деу Магнус”. Малко по-късно в казино на бул. „Васил Левски” е задържан и четвъртият участник – К.К. Последвали претърсвания в колата, в офиса и в жилищата на членовете на престъпната група. Открити и иззети са близо 100 готови скиминга, над 300 все още недовършени устройства, огромен брой пластики, лайсни – тип „две в едно”, съдържащи микро-камера и четец, входни устройства – тип „уста”и заготовки за тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5608 |15.01.2011 Банките в САЩ закриват сметките на чуждите посолства в страната . 8| 4949 |14.01.2011 БХК: Законът за клевета ще бъде стъпка назад за България . 6| 4923 |14.01.2011 Критикуват България заради границата с Турция . 0| 4592 |14.01.2011 „Фрийдъм хаус”: България е свободна страна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads