Реклама / Ads
0| 2679 |01.04.2023 НОВИНИ

Български компании могат да участват в първото международно изложение за кръгова икономика, енергетика и строителство „Forward green 2023“

.
Министерството на икономиката кани български фирми на изложение в Солун Източник: БГНЕС
Министерството на икономиката и индустрията организира предстоящото участие на България в Първото международно изложение за кръгова икономика, енергетика и строителство „Forward Green 2023“. Събитието ще се проведе в Солун в периода 08-10.06.2023 г.

България ще бъде държава почетен-гост на събитието, което гарантира на българските участници атрактивно позициониране. Подготвя се и национален щанд, на който ще бъдат представени държавни институции, браншови и бизнес организации.

 

Изложението ще събере на едно място представители и експерти от правителствения и неправителствения сектор на Гърция, Югоизточна, Централна и Северна Европа, както и Азия и Америка и ще бъде платформа на дискусии, обмяна на опит и иницииране на съвместни проекти в сектора.

 

За българските компании, които имат интерес да се презентират, организаторите предвиждат отстъпка от най-малко 10% от цените за наем на изложбена площ, като размерът на отстъпката ще се определя от големината на съответния щанд. Повече информация относно условията за участие със самостоятелен щанд, както и документи за заявяване на участие, може да бъдат намерени на следния линк: https://www.forwardgreen-expo.gr/en/participation/.

 

FG Expo ще бъде сред най-важните събития в календара на Международния Солунски панаир (HELEXPO). То e единственото гръцко изложение, насочено към темата за кръговата икономика.

 

Провежда се със специалната подкрепа на община Солун и представителството на Европейската комисия в Гърция. По време на форума ще бъдат представени стратегическите партньори на Forward Green 2023 - Министерство на околната среда и енергията на Гърция, Обединението на общините на Гърция, Асоциацията на гръцките региони, както и всички национално представени организации за рециклиране и управление на отпадъците.

 

Форумът предоставя възможност на високо ниво да бъдат обсъждани темите за усложнената енергийна обстановка в Европа, алтернативните доставчици на енергоносители, мерки и технологии за повишаване на енергийната ефективност на предприятията и бита.

 

В съпътстващата програма на форума се предвиждат и панели, в рамките, на които ще бъдат представени и обсъдени въпроси от областта на кръговата икономика като: инвестициите в кръговата икономика в региона на Югоизточна Европа, управлението на отпадъците, „зелено“ финансиране, енергийната трансформация, „зелен“ транспорт, „синя“ икономика и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2636 |01.04.2023 ЦИК: Избиратели с увреждания могат да гласуват в удобна за тях секция . 1| 2709 |01.04.2023 Първият за сезона български туристически кораб акостира в Русе . 1| 2647 |01.04.2023 Български съкровища гостуват в музея Фийлд в Чикаго . 3| 2643 |31.03.2023 ОЛАФ и българските власти са иззели около 11 тона забранени пестициди

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads