Реклама / Ads
4| 6821 |05.12.2018 НОВИНИ

Барети пред Фрог: Безобразията в СОБТ продължават

.
Източник: архив
Безобразията в СОБТ продължават. Това признаха за пореден път барети пред Фрог нюз. Те изпратиха поредно писмо до екипа ни, в което описват възмущението си от начина, по който се ръководи въпросното звено.
 

„Служители сме на Специализираният отряд за борба с тероризма и Ви молим като медия, която не се страхува да каже и покаже истината, да ни помогнете в разрешаването на проблем , свързан със сигурността на страната, също така и здравето ни“, се казва в него.  Служителите са възмутени, че повече от година подават сигнали за лошото отношение на шефа им Георги Гайков към тях, но никакви мерки не се предприемат.

 

„Бяха извършени проверки , разпоредени от бившия министър Валентин Радев, след това и от сегашния Младен Маринов. Предвид изводите от проверките се потвърдиха нашите очаквания, а всъщност, че няма как МВР да проверява себе си и да бъде обективно. От първата проверка се констатираха част от проблемите, но други, между които и свързани с Лясковец, бяха прикрити. От втората проверка се установи, че Гайков е света вода ненапита. В неофициални разговори със служители от министерството на вътрешните работи, че от най-високо ново са разпоредили какви да са крайните резултати.

 

Междувременно Гайков не спира да се хвали на всеослушание, че американското посолство е неговия гръб. Предвид сложността на ситуацията и факта, че като служители на МВР сме дръзнали да кажем истината, постоянно сме заплашвани, че ще се саморазправят с нас. Също така ни се повтаря, че  като служители на МВР нямаме право да афишираме проблемите пред обществото“, описват командосите задънената улица, в която се намират.

 

След това продължават: „Молим Ви да се поинтересувате за състоянието и атмосферата в СОБТ и да зададете на Младен Маринов въпроси, които всички се притесняват да попитат:  Защо се допуска репресивно поведение от Гайков към служители на СОБТ?“. По думите на командосите, Дирекция „Вътрешна сигурност“ е информирана за това, че барети са карани да охраняват офиси и складове на осъждано за педофилия лице, но мерки не се предприемат.

 

Служителите от СОБТ продължават да твърдят, че работят под лични заплахи. „Защо, след като е докладвано писмено за неправомерно използван балистичен щит по време на операцията в Лясковец и материалите са в прокуратурата, същата не предприема никакви действия (проверка)?“, питат още баретите.


 Те алармират още, че „ част от определените служители в комисиите за проверка са в конфликт на интереси, защото са съпричастни с извършените нарушения, с което се нарушава член 8 на Инструкция номер 8121з -470/ от 27.04.2015 г. Както и т.2.1 от МЗ с Рег. Номер 8121з-1252/от 3.11.2016 относно подобрява на дисциплинарната практика на МВР. Баретите са категорични: „Съответно при извършваните проверки от комисиите, обективността им е под съмнение“.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3769 |05.12.2018 Будапеща ще блокира и занапред дейността на Комисията Украйна - НАТО . 15| 18201 |05.12.2018 Само във Фрог: Срути се част от ”Великата българска стена” до Малко Търново . 0| 3607 |05.12.2018 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ приключва през 2018 г. важен проект в Бояна, Драгалевци и Симеоново . 2| 5657 |05.12.2018 Димитър Байрактаров за Фрог: У нас журналистите, търсещи истината, ги малтретират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads