Реклама / Ads
2| 5622 |05.12.2018 НОВИНИ

Димитър Байрактаров за Фрог: У нас журналистите, търсещи истината, ги малтретират

.
В България журналистите, които казват истината, биват мачкани и малтретирани. Това съм го изпитал на гърба си. Спряха ми достъпа до НС, отнеха ми акредитацията. Това заяви пред Фрогнюз журналистът Димитър Байрактаров.
 

Отнеха ми достъпа до парламента, защото задавам неудобни въпроси. Освен това в Народното събрание се раздават очернящи моето име листовки, в които се твърди, че съм осъждан. Съдебното решение обаче сочи точно обратното – в него пише, че съм невинен.  

 

Всички знаем, че лесно се осъждат журналисти, не защото са прегрешили, а защото нямат пари да водят дела. Нямат пари да доказват правотата си и да купуват съдии. Най-лесният начин за запушване на устите на журналистите, които казват истината, са именно завеждане срещу тях на съдебни дела.

 

От пресцентъра на Народното събрание изпратиха писмо до телевизията, в която работя - "Евроком" с искане да бъда „подменен”. Какво означава това, нека да обяснят.

 

Сигнализирал съм Брюксел, че в България повечето медии са зависими и че нямам достъп до НС. ЕК не може да повярва, че у нас е възможно това.

 

В България повечето медии са обвързани с управляващите. Част от народните представители на Патриотите са тв водещи в телевизия СКАТ?! Те чия истина защитават?! Такива са Валентин Касабов, Йордан Апостолов, Георги Колев, Петър Петров.

 

Констатациите, които направи Димитър Байрактаров, се потвърждават от Центъра за медиен плурализъм и медийна свобода и Репортери без граница. В свои доклади те заключават: Властта в България си купува медийно спокойствие с пари на ЕС. Няма законови ограничения за контрол върху медиите от политически лица и организации. Партии и политици като Валери Симеонов, Делян Пеевски и ”Атака” имат собствени медии. Заплахите за медиите в България е под формата на мръсни пари, осигурени от сламени хора и от подставени лица, които служат да скрият самоличността на истинските инвеститори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8996 |05.12.2018 Само във Фрог: Намериха два телефона в килията на Георги Вълев от „Килърите“ . 5| 9366 |04.12.2018 Адв. К. Симеонов за Фрог: Данаил Кирилов променя НПК по нареждане на Иван Гешев . 7| 5540 |03.12.2018 Първо във Фрог: Тотален провал при обсъждането на „Бонус-малус“, всички си тръгнаха сърдити . 7| 6090 |30.11.2018 Адв. Екимджиев за Фрог: Прокуратурата се поставя над закона по делото „Иванчева”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads