Реклама / Ads
19| 10288 |19.12.2013 НОВИНИ

Бат‘ Сали: Като циганин се боря много повече

.
Александър Методиев
Депутатът от ДПС Александър Методиев, по-известен като бат‘ Сали съобщи по НТВ, че срещу него се води кампания, но от нея нищо нередно нямало да излезе. Заменка в Самоков, при която той срещу ливада получил земя в центъра на града стана повод за разговора.
 

Нещата са прости, но никой не пита по същество - през 2007 година цените на имотите в Самоков се вдигнаха, даже тогава беше бумът, защото се говореше за Супер Боровец и нерегулираните земи се движеха в рамките на между 30 и до 100, 120 евро на квадрат. Тогава си купих ливадата, разказа Методиев. После нищо не стана и сделката се оказа лоша. Много земя се продаде тогава на завишени цени, англичани много купуваха. После мислех да строя, защото парцелът е в началото на циганския квартал. И това не стана. Не виждам и няма нищо нередно. Спазени са всички законови процедури, теренът в Самоков се замени за моят имот, за което има решение на Общинския съвет. Става въпрос за земя, прилежащ терен към такъв, върху който имам сграда. Теренът бе оценен на 20 лева на квадрат. Има решение на Общинския съвет, каза Методиев.

Точно тогава той бил общински съветник в Самоков. Като съветник не мога да купувам имоти ли, не мога да живея ли, възмути се Методиев. Само ме засипват с помия, търсят под воле теле. Теле няма да намерят, а ще намерят нещо друго. Като го намерят, ще ми се обадят. Много заменки са направени по мое време, докато бях съветник. Теренът в Самоков е оценен на 116 104 лева, а ливадата ми 92 000 лева. Разликата съм я платил. Това е оценката на лицензиран оценител. Всичко е законно, изреди той.

Като циганин съм пренебрегван много и много повече съм се борил, за да стигна до това, което съм. И журналистическите репортажи също са насочени срещу мен, но нищо няма да излезе, смята настоящият депутат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4868 |17.12.2013 Бойко като Алена: Парите на държавата свършват през май . 5| 5961 |15.12.2013 Иван Славов: Един знаменит учен беше определил България като държава на духа, Сливен има правото да претендира, че е сърцето й . 64| 8715 |14.12.2013 Кр. Райдовски: Евтим Костадинов се държи като отхвърлен любовник . 12| 5463 |11.12.2013 БСП: Вероятно има и други тефтери като на Филип Златанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads